Izvor:
25.06.2016 u 01:16
0

RECITE „ZBOGOM“ SKUPIM PROIZVODIMA: Ovo su PRIRODNI tretmani za lice i koštaju MANJE OD 10 dinara!

Kozmetički tretmani mogu da budu preskupa varijanta za održavanje lepote, a i hemija nije baš najbolje rešenje za vašu kožu. Od sada možete negovati svoje lice prirodnim tretmanima, koji su gotovo besplatni, a dobiti isti efekat.

Kada izračunate, svaki tretman košta manje od 10 dinara, jer mala količina ovih prirodnih “lekova” može da vrati vašem licu besprekoran izgled.

Čišćenje lica kokosovim uljem

Kokosovo ulje može da eliminiše sjaj kože koji se nakupi na njoj tokom dana, bez lišavanja lica prirodnih ulja. Zahvaljujući antimikrobnom delovanju, kad ga nanesete na kožu eliminisaće vlagu koja se već izlučila kroz pore. Na taj način, vaša koža će da bude zdrava i nežna.

Uputstvo za upotrebu: Nežno natapkajte par kapi ulja na lice i masirajte pola minuta. Nakon toga prislonite topli peškir na lice, da biste otvorili pore i posle 15-30 sekundi očistite ulje mokrim peškirom.

Čišćenje lica jabukovim sirćetom

Jabukovo sirće može da povrati nivo pH vrednosti vaše kože, pri čemu sprečava izbijanje bubuljica i zapušavanje pora. Na taj način, vaša koža neće postati ni presuva ni premasna. Sadrži pH 5,5, što je vrlo blizu idealnoj pH vrednosti ljudske kože.

Uputstvo za upotrebu: Ovo je prirodni toner. Pomešajte trećinu jabukovog sirćeta sa dve trećine vode i dobro promešajte. Nanesite na čisto lice pamučnom vatom, a nakon što se vaša koža osuši, nanesite uobičajenu hidratantnu kremu.

Čišćenje lica medom i limunom

Med i limun u kombinaciji pružaju prirodnu hidrataciju i imaju antiseptičko dejstvo, što je savršeno za negu kože lica. Limunska kiselina ubija bakterije koje su uzrok za pojavu akni, dok enzimi iz citrusa pomažu u odstranjivanju mrtvih ćelija na koži. Med je prirodno antibakterijsko sredstvo puno antioksidanasa, koji sprečavaju pojavu akni i usporavaju starenje kože.

Uputstvo za upotrebu: Pomešajte dve kašičice meda sa kašičicom sveže isceđenog limunovog soka. Zagrejte smešu između prstiju, pa namažite tanak sloj po licu i vratu. Ostavite na licu dok se ne osuši, a zatim isperite toplom vodom.

Čišćenje lica jogurtom

Jogurt je prirodni čistač lica, jer je bogat belančevinama i mlečnom kiselinom. Ova jedinjenja zajedno pomažu u detoksikaciji kože. Redovno nanošenje mlečne kiseline mogu da pomognu vašoj koži da se reši mrtvih ćelija, a belančevine sužavaju pore, umanjuju sitne bora i hidriraju lice.

Uputstvo za upotrebu: Nežno umasirajte tanak sloj jogurta na čisto lice, koristeći jagodice prstiju. Ovo će da pomogne da se skine sva preostala prljavština ili kozmetika sa lica. Ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim se umijte toplom vodom i peškirom.

Čišćenje lica maslinovim uljem

Ovo ulje pruža duboku hidrataciju suvoj koži, a njegovi antioksidansi i dobre masti smanjuju slobodne radikale, koji mogu da ublaže iziritiranu kožu.

Uputstvo za upotrebu: Pripremite efikasnu noćnu kremu s pola šoljice maslinovog ulja, 1/4 šoljice sirćeta i 1/4 šolje vode. Ovako možete da izbelite tamne mrlje na licu, da ubijete bakterije i učinite vašu kožu nežnom i čistom.

Izvor: Net.hr
Foto: Arhiva/Twiter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter