Izvor:
27.09.2017 u 15:34
0

Četiri velike greške koje žene prave kada suše kosu, i tako je UNIŠTAVAJU!

Zbog hladnog vremena koje nam ide u susret moramo da sušimo kosu fenom.

Iako je najbolje da se kosa suši postepeno i sama od sebe, zbog sve nižih temperatura to će biti malo teže.

Ako ste mislile da je sušenje kose poprilično jednostavan posao – prevarile ste se!

Većina žena pravi iste greške prilikom sušenja kose i tako je oštećuju. Ako izbegnete neku od ovih uobičajenih grešaka, kosa će vam izgledati fenomenalno.

Nakon što je operete, kosu uvijte u pamučni peškir koji će upiti višak vode pa je nakon toga sušite fenom. Ukoliko počnete sa sušenjem odmah, to će ono duže da potraje, a vaša kosa će biti duže izložena štetnom vrućem vazduhu.

Kosu ćete najbolje osušiti od napred prema pozadi, uz koren ako želite da bude ravna ili obrnuto ako želite da povećate volumen. Ako sušite kosu od razdeljka prema krajevima onda rizikujete frizuru koja je napumpana pri krajevima, a spljeskana na temenu.

Kvalitetan fen je nešto u šta trebate da uložite ako vam je stalo do izgleda i kvaliteta kose. Fen koji ima veću snagu je uvek bolji od slabog fena jer će on brže da osuši kosu. On ne bi smeo da se pregrejava i obično dolazi sa gomilom nekih nastavaka koji olakšavaju sušenje i oblikovanje.

Kako biste bile lepo isfenirane neophodna vam je dobra četka. Što je četka manja to je veći volumen i obtnuto, što je četka veća i gušća to bolje ispravlja kosu.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter