Izvor:
28.09.2017 u 19:36
0

PALAC, KAŽIPRST ILI DOMALI? Prst na kom nosite prsten otkriva mnogo toga!

Palac, kažiprst ili srednji govore dosta o tvom karekteru!

Prst na kome nosiš prsten otkriva mnogo više o tebi nego što misliš. Tako možeš da otkriješ vaš karakter, ali i namere.

Domali prst nije rezervisan samo za one u braku ili verene, već se u nekim kulturama smatra simbolom čistote i čuvanja devičanstva za brak. Ako nosiš prstenje na različim prstima to može da ukazuje na čitav spektar karakteristika i simbola koji nosiš u sebi.

Ako nosiš prsten na palcu onda si i ti veoma jaka osoba, a poseduješ i odlike kao što su dominacija, upornost i tvrdoglavost. Na ovom prstu trebate da nosiš poludragi kamen karneol, granit ili rubin.

Kažiprst otkriva da imaš sklonosti ka megalomaniji, a pomalo i histeriji. Imaš samopouzdanja, lider si i veoma ambiciozna, a prisutna je i duhovnost. U nekim kulturama prsten na ovom prstu simbolizuje brak, a za njega je lapis lazuli kristal i plavi topaz.

Srednji prst se smatra najboljim za nošenje prstena, a ukazuje na pouzdanost i dobro donošenje odluka. Prsten na ovom prstu simbolizuje ravnotežu, pravdu, zakon, odgovornost i analiziranje duše. Dobro je na njega staviti prsten sa ružičastim kvarcom, koralom ili akvamarinom.

Domali prst ima glavnu ulogu u ukazivanju na to da li je neko u braku, pred brakom ili je slobodan, a u nekim kulturama simboliše i suzdržavanje od intimnih odnosa do braka. Verovalo se da kroz ovaj prst prolazi nerv koji ide pravo u srce. Savršeno mu pristaju mesečev kamen, žad, safir ili tirkiz uz pomoć kojih simbolizuje odnose, kreativnost i ljubav prema lepoti.

Prsten na malom prstu ukazuje na kreativnost i sklonost umetnosti, inteligenciju, komunikaciju, uveravanje i intuiciju. U nekim zemljama su se tokom 19. i 20. veka nosila po dva prstena koja su pokazivala da je osoba u braku jer je jedan bio verenički prsten a drugi burma. S druge strane u nekim zemljama se prsten na ovom prstu povezivao sa organizovanim kriminalom jer su ga tako nosili mafijaši. Nosi na njega mesečev kamen, jantar ili citrin.

Izvor: srbijadanas.com
Foto: Twitter/VictorBarbone

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter