Izvor:
30.09.2017 u 23:29
0

ŽENE, OBRATITE PAŽNJU: Zbog nedostatka ovog vitamina, osedećete pre vremena!

Seda kosa je postala jako popularna u svetu mode, ali ima i onih koji nisu namerno sedi.

Seda kosa je problem sa kojim se susreće veliki broj mladih još u dvadesetim i ranim tridesetim godinama.

To se više ne može povezati sa godinama jer je veliki broj pripadnika mlađe populacije koji se već suočava sa pojavom sedih vlasi. Do toga dolazi zbog načina života, stresa, ali i genetike. Ljudi koji imaju beli ten brže sede, kao i oni koji su pod stresom. On može da dovede i do opadanja kose.

Glavni krivac je uglavnom vitamin B12 koga nema dovoljno u organizmu. Nedostatak uzrokuje smanjenje crvenih krvnih zrnaca u telu što dovodi do pernisiozne anemije. Jedan od simptoma je seda kosa koju možemo da primetimo kod mlađih ljudi. Kako biste to sprečili, redovno konzumirajte namirnice bogate ovim vitaminom kao što su crveno meso, morski plodovi, jaja i mleko.

Pre nego posegnete za farbom za kosu pokušajte da utvrdite šta je uzrok pojave sedih vlasi jer iza toga mogu da se kriju i neki ozbiljni zdravstveni problemi.

Kod kuće možete napraviti šampon od jaja koji obiluje proteinima i aminokiselinama tako što ćete jedno jaje izmutiti sa malo vode i utrljati u kosu. Ostavite da deluje 30 minuta i isperite blagim šamponom. U vlasi možete da utrljate i ulje kokosa koje ostavite pola sata da deluje pa isperite.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter