Izvor:
27.06.2016 u 19:50
0

SODA BIKARBONA U SLUŽBI LEPOTE: Evo za šta sve možete da je koristite

Poznato je već da je soda bikarbona lekovita i da je mnogi koriste kada imaju želudačnih problema. Ipak, pripadnice lepšeg pola je upotrebljavaju kako bi se ulepšale, a svi koju su je probali kažu da pomaže. Mi vam predstavljamo neke savete kako da je upotrebite na najbolji mogući način.

Natrijum bikarbonat, odnosno soda bikarbona, može da se koristi kao piling za lice. Utrljajte na lice smesu od sode bikarbone i vode, u razmeri 3:1, laganim kružnim pokretima. Tako ćete uraditi blag i efikasan piling lica. Takođe, soda bikarbona vam može pomoći i da se rešite bubuljica: napravite pastu od nje i sveže isceđenog limunovog soka, pa je periodično nanosite na bubuljicu.

Pored ovoga, možete da napravite i šampon tako što ćete dodati sodu bikarbonu u šampon. Ukoliko nemate vremena da operete kosu stavite sodu bikarbonu kao suvi šampon da upije ulje. Jednostavno pospite sodu bikarbonu po korenu kose i nakon toga počešljajte kosu prstima.

Ova namirnica može da vam pomogne da izbelite zube. Stavite je na četkicu za zube a potom trljate zube, baš kao to što radite i sa pastom za zube.

Soda bikarbona pomaže i da imate mekšu kožu. Samo je dodajte u toplu kupku i to je to. Pored toga, kada radite kućni pedikir, dodajte tri kašike sode bikarbone u toplu vodu i osetićete promenu na vašim stopalima.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter