parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Stvari koje nikako ne smete da radite farbanoj kosi!

 

Hemikalije iz boje čine vlasi tanjima i podložnijima oštećenjima, pa je kosi potrebna bolja i drugačija njega. Takođe, postoje neke stvari koje bi trebalo da prestamo da radimo ako želimo da kosa izgleda lepo i negovano.

Stručnjaci za bojenje kose savetuju da pričekate što je više moguće s prvim pranjem kose nakon njenog farbanja. Vlasima je potrebno neko vreme da u potpunosti upiju i zadrže boju, pa bi bilo poželjno pričekati najmanje dan pre prvog pranja. Takođe, trebalo bi koristiti šampon za farbanu kosu, i to po mogućnosti za svoju boju. 

Tretirate je toplotom 

Fen, pegla i uvijač za kosu štete i prirodnim vlasima, a oštećenja su još vidljivija na obojenoj kosi. Kada je često izložena velikoj toplini, i boja bledi, pa bi bilo poželjno izbegavati navedeni pribor kad god je to moguće. 

Zaboravljate regenerator 

Čak i ako ga nikada niste imali potrebu da ga koristite na prirodnoj kosi, farbanoj je regenerator potreban za svež i sjajan izgled. On ne pomaže samo obnavljanju oštećene kose, već i ostavlja zaštitni sloj koji čuva boju. 

Ne koristite proizvode za negu 

Obojenoj kosi potrebna je dodatna nega jer gubi sjaj. Ako želite da izgleda zdravo i blistavo, obavezno nabavite neko ulje ili serum za kosu i koristite ga nakon svakog pranja. 

Grubo je trljate peškirom 

Sušenje kose peškirom u svakom slučaju je bolje od feniranja. Ali pri tome ne biste smele biti grube jer to oštećuje kosu, a ispucale vlasi slabije zadržavaju boju. Kosu je nakon pranja najbolje na pet minuta umotati u peškir, koji će upiti višak vode, a nakon toga ostaviti je da se osuši prirodno.

 

Izvor: pressonline.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost