Izvor:
17.10.2017 u 14:21
0

BEZ MUKE: Kako da podbradak zauvek nestane?

Ako imate podbradak koga želite što pre da se rešite, a ne želite da idete "pod nož", postoje načini koji će vam pomoći u tome a koji zahtevaju samo malo vašeg vremena.

Osim što je neugledan, podvaljak ispod brade može da vam stvori i mnoge psihičke probleme.

Činjenica da, koju god pozu da zauzmete, ne ispadate dobro na fotografijama, ili nošenje ešarpa čak i u najtoplijim danima kako biste zamaskirali ovaj nedostatak, učiniće da se pre ili kasnije osećate deprimirano.

Međutim, da biste se rešili ovog "viška" ili ga bar značajno umanjili, ne morate da idete kod estetskog hirurga niti da se znojite u teretani jer postoje mnogo jednostavniji načini za to.

Ulje od pšeničnih klica

Ulje od pšeničnih klica značajno pomaže u oblikovanju vrata i brade. Redovne masaže ovim uljem zatežu kožu i hrane je. Pre spavanja masirajte vrat ovim uljem oko 20 minuta i to pokretima koji idu od dna vrata ka vrhu brade. Ostavite ga da upije tokom noći.

Belance

Napravite masku od dva belanca (odvojite ih od žumanaca), kašike mleka, malo esencijalnog ulja mente, kašike meda i kašike soka od limuna. Ove sastojke dobro izmešajte, a onda masu nanesite na kožu vrata i brade. Masku je potrebno držati pet minuta, a onda je ukloniti toplom vodom.

Žvake

Žvakanje žvake je vrsta vežbe koja pomaže u zatezanju mišića lica. Izaberite one koje ne sadrže šećer i videćete rezultate veoma brzo. Takođe, zubi će vam biti zdraviji, kao i desni. Za najbolje rezultate je potrebno žvakati žvakaće gume nekoliko puta dnevno.

Glicerinska maska

Ova maska koja je veoma delotvorna u uklanjanju podvaljka pravi se od kašike glicerina (ima ga u apotekama), pola kašike morske soli za kupku i nekoliko kapi ružine vodice. Ovu mešavinu nanesite direktno na vrat i bradu, ostavite 15 minuta, pa je sperite vodom. Preporučuje se nanošenje maske tri puta nedeljno.

Kakao buter

Nabavite čisti kakao buter pa svako veče količinu od jedne supene kašike nanesite na vrat i bradu laganim, kružnim pokretima. Za najbolje rezultate, masirajte ove delove lica neposredno pre tuširanja ili odlaska u krevet. Kakao buter učiniće kožu elastičnom.

Vežba "poljubac u plafon"

U pitanju je veoma efikasna vežba koju možete da izvodite bilo gde i za koju vam je potrebno svega par minuta. Sedite na stolicu i ispravite leđa pa zabacite glavu unazad tako da osetite zatezanje mišića ispod brade. Zatim napućite usne kao da želite da poljubite plafon, i ostanite u tom položaju pet sekundi. Ponovite vežbu pet puta.

Voda

Baš kao i celulit , i vaš podbradak vam govori da se toksini zadržavaju u vašem telu. Da biste rešili ovaj problem, potrebno je da podstaknete limfnu drenažu, a to ćete najlakše postići ako pijete vodu u dovoljnim količinama. Da bi vaš podbradak počeo da se "topi" preporučuje se da pijete 8 do 10 čaša, isključivo mlake vode dnevno.

Izvor: klix.ba
Foto: Twitter/PRessSerbiaVIP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter