Izvor:
19.10.2017 u 22:22
0

EFIKASAN RECEPT PROTIV SEDE KOSE: Sprečite rast belih dlaka!

Ako se plašite da prevremeno ne osedite, onda obavezno pijte ova 3 čudesna dodatka ishrani!

Seda kosa je prvi znak starenja, a evo šta treba da pijete ako želite da sačuvate prirodnu boju kose što duže.

Farbe za kosu su skupe, štetne i problem sede kose rešavaju kratkoročno, pa je logično zašto svaka žena paniči kada na glavi vidi sedu. Istraživanja su pokazala da jedan vitamin i 2 minerala uspešno usporavaju stvaranje sedih.

Cink pomaže da što duže sačuvate prirodnu boju, a najviše treba da ga koriste žene sa svetlijom kosom. Vitamin B12 takođe sprečava da prerano osedite, dok bakar proizvodi melanin koji je presudan za boju kose. Stručnjaci savetuju da masirate teme glave dok perete kosu kako biste vlasima vratili vitalne funkcije i nahranili folikule.

Zanosna turska glumica Džansu Dere osvojila je publiku u Srbiji kao Sila u istoimenoj seriji, Ejšan u Ezelu, a sada je gledamo u seriji Majka. Njena lepota inspiriše žene šitrom sveta, a o kosi vodi posebno računa jer je zahvaljujući njoj na reklamama zaradila više nego na ulogama koje su je proslavile.

Turska lepotica ističe da je za njenu savršenu liniju zaslužno treniranje kik boksa, a kosu neguje prirodnim maskama po receptu svoje bake. Otkrivamo vam masku koju Džansu Dere koristi za hranjenje kose, a pomoći će svakoj ženi koja ima problema sa tankom i oštećenom kosom.

Jedno žumace, čašica jakog crnog čaja, kašika bademovog ulja i dve kapi limuna dobro izmešati pa time namažite vlasi. Nakon 10-15 mnuta kosu operite šamponom.

Lepaisrecna.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter