Izvor:
22.10.2017 u 03:04
0

NAPRAVITE PAUZU: Evo šta će se dogoditi s našom kožom ukoliko prestanemo da se šminkamo!

Ako ni do prodavnice ne izlazite bez šminke na licu, možda biste trebale razmisliti o tome da napravite pauzu.

Evo šta se događa s našom kožom kad se prestanemo šminkati.

1. Pore se smanjuju

Tečni puderi, bronzeri i rumenila lepo izgledaju na koži, ali oni su glavni krivci za začepljene pore. Kad se prestanete šminkati neko vreme, pore se čiste, a koža manje bora.

2. Smanjiće se pojava bubuljica

U šminki se nalaze različite hemikalije, koje očito ne čine dobro našoj koži. Tu su i bakterije kože žive na četkicama i sunđerima koje koristimo. Ne samo da nam te nečistoće začepljuju pore, već i uzrokuju različite upale na koži.

3. Manje infekcija oka

O razlozima zašto koristimo maskaru nećemo puno, ali većina kozmetike sadrži konzervanse koji izazivaju crvenilo očiju. Ako je pak pozajmljujete prijateljici, rizikujete ozbiljnu infekciju.

4. Oporavak kože

Šminka ometa proces znojenja lica, posebno ako spavamo s njom. Ako preko noći ne skinete make up, mrtve ćelije kože mešaju se s nečistoćom i sprečavaju obnovu kože. Zbog toga će vam ten biti siv, a koža suva.

5. Zbogom alergijskim reakcijama

Šminka je puna sulfata, parabena i metala, supstanci koje izazivaju alergijske reakcije. Ako primećujete crvene mrlje na licu – šminka je krivac.

6. Bićete zdraviji

Ne samo da će vaša koža biti zdravija, nego i celo vaše telo. Naime, make up sadrži supstance koje mogu podići krvni pritisak, a utiču i na plodnost.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/Dama_Drogerija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter