Izvor:
30.10.2017 u 15:03
0

ISTAKNITE OČI: Izaberite pravi alajner!

Crni ajlajner ne stoji svima! Pogledajte koji treba da izaberete u zavisnosti na boju očiju.

Kad temperature počnu da padaju, najčešće i pre svega razmišljate o tome kako da se ugrejete, a manje vam je važno da ono kako izgledate bude savršeno, jer da se ne lažemo – nikome kapa, šal ili topla zimska jakna ne stoje kao lagana providna letnja haljina! Većina devojaka bi volela da diskretnom šminkom nadomesti manjak kreativnosti u odevanju, a mi vam nudimo nekoliko praktičnih saveta za sve njih – od plavookih, do onih koje misle da su smeđe oči, ništa posebno!

Na modnim pistama su šetale manekenke našminkane upadljivim smaragdnim i azurnim senkama i ajlajnerima, a vama se čini da tako nešto nije prikladno za svaki dan, svaku priliku ili vašu boju očiju. Ne brinite, imajući u vidu sve i trendove i ono što bi vam lepo stajalo, evo nekoliko predloga za svaku damu, i ove zimske dane kojima nedostaje malo svetlosti:

Braon oči

Umesto da nosite klasičan crni ajlajner, ove sezone se odlučite za tamno plavi ili teget ajlajner. Ne brinite se kada je boja vaših očiju u pitanju, sve tamnije nijanse plave odlično će osvežiti vaš pogled, a šminka će biti dovoljno upadljiva tako da vam osim karmina ništa drugo neće biti potrebno.

Oči boje lešnika

Dame koje imaju ovu nijansu očiju prave su srećnice, jer će ove sezone sa lakoćom moći da nose smeđe i zlatne nijanse ajlajnera i olovke za oči. Zahvaljujući svetlijoj nijansi unutrašnjosti samog oka, istaći ćete svetlucavost i učiniti da vaše oko izgleda nešto veće.

Zelene oči

Može vam se učiniti nemogućim, ali zelenooke žene bi trebalo da se opuste i ove zime ponesu ljubičasti ili purpurni ajlajner. Ako pronađete nijansu koja vuče na hladne tonove ljubičaste budite bezbrižne, jer će se one savršeno uklopiti sa vašom prirodnom bojom oka, koja prema klasičnoj podeli spada u hladne nijanse kolora.

Plave oči

Plavooke lepotice mogu da odahnu, jer im je ovaj kontrast boja koji se odlično slaže, verovatno odavno dobro poznat. Plave oči i zelene nijanse olovke za oči ili ajlajnera, a naročito one koje u sebi sadrže sivkasti ili plavičasti podton biće savršen izbor.

Sive oči

Žene čije su oči dosta sivkaste, one koje sebe smatraju plavookim ali je plava komponenta veoma slaba, trebalo bi da se odluče za kontrastnu nijansu ajlajnera kojom bi naglasile i „zagrejale“ pogled. To će biti najbolje kroz nijanse ljubičaste koje kao podton imaju crvenu ili smeđe-mrku nijansu, nešto što vuče na boju burgundca, jer šta pogled bolje greje u zimskim noćima, od vina!

Izvor: presonline.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter