Izvor:
05.11.2017 u 14:03
0

NEGE KOŽE: So u službi ulepšavanja!

So ne treba u velikim količinama unositi u organizam, ali zato vam za negu kože itekako može pomoći.

Za lečenje akni

Četvrtinu kašičice soli pomešajte sa šoljom tople vode. U ovu mešavinu umočite komad vate i nanesite na problematični deo kože, gde se pojavljuju akne. So će umanjiti crvenilo i eventualni otok.

Seksi talasi u kosi

Verovatno ste primetili da od slane vode kosa postaje talasasta. Ako želite takav izgled, znate šta vam je činiti – u posudu pomešajte morsku so i vodu i sipajte na kosu koju ste prethodno uobičajeno oprali. Ipak, ne bi trebalo da to baš često radite jer će so isušiti kosu.

Detoksikacija

So pomaže u izbacivanju toksina nagomilanih ispod površinskih slojeva kože i na taj način je podmlađuju. Dovoljno je da s vremena na vreme napunite kadu vodom, sipate malo kupke i dodate šoljicu morske soli u toplu kupku.

Piling za lice

Pomešajte morsku so sa uljem ili tonikom za lice i nežnim, kružnim pokretima izmasirajte kožu lica. Nakon toga isperite lice i očistite na način na koji to inače radite. Ovaj piling pomoći će vam da uklonite mrtve ćelije i tako očistite kožu.

Piling za telo

Piling za telo možete napraviti tako što ćete pomešati maslinovo ulje sa malo morske soli, a po želji možete da dodate i nekoliko kapi aromatičnih ulja. Ova mešavina može da pomogne i kod ispucalih usana – lagano izmasirajte usnei tako uklonite mrtve ćelije, a zatim isperite i nanesite svom omiljeni balzam.

U borbi protiv podočnjaka

Pomešajte morsku so sa toplom vodom i natopite komad vate ovom mešavinom. Držite natopljenu vatu nekoliko minuta na očima kako biste umanjili podočnjake.

Izvor: pressonline.rs
Foto: Youtube Printscreen/ Sona Gasparian

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter