Izvor:
13.11.2017 u 19:19
0

FARBANJE KOSE: Ovo morate da znate kako bi vaša kosa bila negovana!

Više se nećeš ustručavati ili zbuniti u frizerskom salonu.

Bez panike: mi smo tu da ti otkrijemo sve ono što se ne priča kad je reč o osetljivoj akciji – farbanju kose! Budi bez brige, više se nećeš ustručavati ili zbuniti u frizerskom salonu.

1. Svoju kosu možeš pri farbanju i negovati

Obično „blajhanje kose“ znači jako oštetiti kosu. Obično. Ali postoji i malo čudotvorno sredstvo pod imenom olapleks, koje štiti kosu za vreme farbanja te sprečava pucanje.

2. Preko noći mogu se razviti alergije

Do alergijske reakcije može doći čak i nakon što si sto puta farbala kosu. Dakle, ako imaš osećaj da si u zadnje vreme osetljivija, treba zamoliti frizera da 48 sati pre termina testirate boju za kosu. Kod alergijske reakcije može doći do nimalo lepih pojava na koži. Nemoj da te bude stid da pitaš za test – frizeri itekako znaju da su svi drugačiji i da koža i kosa čak i dve sestre ne reaguju isto.

3. Za velike promjene – trk kod frizera!

Ko ima smeđu kosu, a želi postati plavuša, obavezno to treba prepustiti profesionalcima. Naravno da je kod kuće jeftinije, ali svašta može krenuti naopako. Boje koje se koriste pri farbanju kod kuće uglavnom nisu toliko jake poput onih kod frizera. Osim toga, profesionalci znaju kako izbeći narandžaste ili zelenkaste nijanse, koje kad jednom dobiješ jedva možeš da ih se rešiš.

4. Kod pastelnih tonova u kosi moraš paziti…

…da je tvoj pigment kose presudan za izbor boje. Ako si svetliji tip, bolje se odluči za svetlije boje. Tamni tipovi treba da odaberu tamnije boje. No, boja kose mora biti usklađena i s bojom tena, frizer koji je dobar znaće da ti kaže jesi li tip za hladne ili tople nijanse itd.

5. Sunce je neprijatelj

Vrućina i sunčeva svetlost menjaju boju kose. To važi za sve boje. Dakle, ko se redovno farba, treba da izbegava sunce ili nosi šešir kako bi se izbeglo bleđenje. Dobar izbor je korišćenje sprejeva za zaštitu kose od sunca, s UVA i UVB filterima jer će tako pomoći da se očuva boju.

Izvor: Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter