LISTANJE NOKTIJU: Lakove za oporavak noktiju koristite tačno onoliko koliko je propisano!

 

Pre nego što se zaputite po omiljeni lak koji će očvrsnuti krhke notke razmislite koji bi uzrok listanja mogao biti.

Listanje noktiju osim što predstavlja estetski problem često izaziva nezgode i sitno živciranje, jer nokti, jednostavno rečeno, zapinju za odeću i kosu. Ne treba zanemariti činjenicu da listanje noktiju može upućivati na neke zdravstvene probleme i nedostatak vitamina pa pre nego što se zaputite po omiljeni lak koji će očvrsnuti krhke notke razmislite koji bi uzrok listanja mogao biti.

Prvi način, ujedno i najbolji, na koji možete pristupiti borbi protiv listanja jeste taj da pazite na uravnoteženu ishranu koja će osigurati nutrijente potrebne za čvrste nokte. No, zahvaljujući ubrzanom načinu života, verovatno će vam trebati pomoć u obliku laka za nokte koji je namenjen specifičnim problemima poput listanja.

Postoji nešto što morate imati na umu kad koristite takav tip laka, a to je da lak predstavlja lek. Dakle, koristite ga tačno onoliko koliko je proizvođač naveo kao optimalno vreme korišćenja koje je potrebno za oporavak noktiju.

Verovatno vas dobri rezultati mogu naterati da takav tip laka nastavite da koristite tokom cele godine, ali u tom slučaju morate biti svesni da će nokti izgubiti prirodnu elastičnost i lakše pucati ili se čak lomiti na neobične načine (pogotovo pri udaru od krute predmete).

 

 

Izvor: Stil
Foto: Mogu ja to sama

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost