Izvor:
05.12.2017 u 20:29
0

Sačuvate sjajnu kožu tokom zimskih meseci!

Masaža kože lica poboljšava cirkulaciju, a može i usporiti nastanak bora. Čistim prstima masirajte kožu na čelu, obrazima, oko očiju te na bradi i vratu. Podstaknućete cirkulaciju, a rezultat će biti sjajnija koža.

Hladan i vlažan vazduh na otvorenom, a topao i suv u zatvorenim prostorima jako isušuju kožu. Zato je važno posebno se fokusirati na zaštitu kože u zimskim mesecima kako bismo zadržali onaj letni sjaj.

U nastavku otkrijte nekoliko saveta uz koje ćete biti sigurni da će vaša koža ostati zdrava i sjajna i zimi.

Hidratacija je najvažnija

Ne preskačite kremu za lice nipošto ni ujutro ni uveče. Upravo te nagle promene vlažnog i suvog vazduha te dug boravak u grijanim zatvorenim prostorijama negativno utiču na našu kožu i isušuju je. Kvalitetna krema je zato naš saveznik broj 1 svake zime.

Masirajte kožu

Masaža kože lica poboljšava cirkulaciju, a može i usporiti nastanak bora. Čistim prstima masirajte kožu na čelu, obrazima, oko očiju te na bradi i vratu. Podstaknućete cirkulaciju, a rezultat će biti sjajnija koža.

Pijte puno vode

Zimi pijemo manje vode nego leti kad nam je vruće. Zato je važno podsetiti se da i zimi treba unositi dovoljnu količinu vode kako bi nam koža bila sjajnija i zdravija.

Smanjite unos kofeina

Ovo pravilo je primenjivo u bilo koje doba godine. Kofein može uzrokovati proizvodnju hormona stresa, a rezultat toga je siva i beživotna koža. Zato barem popodnevnu šolju kafe izbacite iz svoje rutine, koža će vam biti zahvalna.

Koristite maske za lice

Piling je važan, ali zimi će vam posebno koristiti maske koje hidratizuju kožu. Odaberite maske koje hrane kožu ili ih pak sami pripremite kod kuće na bazi avokada.

Spavajte, spavajte, spavajte

I ovo je pravilo primenjivo tokom cele godine. Ništa ne može zameniti kvalitetan san zato pokušajte ići na spavanje ranije, ako već ujutro ne možete duže ostati u krevetu.

Birajte hranu za sjajnu kožu

Mrkva i njen beta karoten, spanać i brokula te njihovi vitamini A,C i E, losos, skuša ili sardine blagotvorno utiču na našu kožu. Smanjuju crvenilo, sprečavaju upale i na kraju nam daju sjajnu kožu. Zato obratite pažnju i na ono što jedete.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Zenskimagazin.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter