Izvor:
20.12.2017 u 00:39
0

SAČUVAJTE SVOJE ZDRAVLJE: Pravila koja biste trebali primenjivati tokom tuširanja!

Retko ko je razmišljao o tome da može naškodi svom zdravlju i telu dok se tušira, ali ukoliko radite neke od ovih stvari, onda sigurno da možete.

Mnogi ljudi greše i kod najednostavnijih stvari kao što je tuširanje. Evo nekoliko pravila koja biste trebali primenjivati kako biste sačuvali svoje zdravlje.

1. Nemojte predugo da se tuširate

Idealno vreme za tuširanje je 10 minuta, a sve duže od toga uzrokuje sušenje kože, što se posle manifestuje svrabom i osipom.

2. Izbegavajte gelove i kupke za tuširanje

Ukoliko vam gel za tuširanje stvara previše pene, to je znak, da se u njemu nalaze veće količine aktivnih materija, a koje uklanjaju masne slojeve na koži koje su tu da bi zaštitile naš organizam.

3. Nemojte koristiti stare rukavice za kupanje

Mokre rukavice su pogodna sredina za razvoj bakterija, pa se savetuje da se rukavica za kupanje menja mesečno. Umesto rukavice savetuje se da koristite frotirsku rukavicu ili peškir. Važno je da je osušite nakon svake upotrebe.

4. Tuširate se previše vrućom vodom

Vruća voda isušuje kožu, uklanja prirodne masnoće i ostavlja je nezaštićenom. Savršena temperatura za zdravlje kože je 35-40 stepeni C.

Izvor: Kurir
Foto: Info Webmark

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter