Izvor:
21.12.2017 u 22:32
0

DONOSIMO REŠENJE: Perete kosu na pogrešan način?: Evo kako je ispravno!

Da li vam se čini da što više perete kosu, ona je sve češće prljava? Ovaj problem dodatno se pogoršava zimi, kada zbog nošenja kape kosa postaje još prljavija i često slepljena.

Postoje trikovi kako prati kosu, kako je ispirati i koje šampone koristiti da bi vam kosa duže bila čista, a koren zdrav.

Vrhunski britanski frizer Pol Vindl otkrio je koje to greške ljudi najčešće rade kada peru kosu. Prva je to što koriste previše šampona, a druga nepravilno ispiranje kose.

Kaže da kosu treba prati dva puta, ne jednom, ali sa malim količinama šampona.Takođe, pravilno i dobro ispiranje jednako je važno kao i šamponiranje.

– Ispiranje uklanja prljavštinu sa kose, a ne šampon. Kosu treba dobro isprati, – kaže ovaj stručnjak.

Dodaje da postoji još jedan problem kada je pranje kose u pitanju, a to je vrsta šampona koju koristimo.

Njegova preporuka su micelarni šamponi koji su vrlo blagi i nežni, i pogodni za osetljiv koren. Kaže da takvi šamponi uklanjaju sitne masne čestice koje privlače prljavštinu pa kosu nije potrebno prati toliko često.

Izvor: Kurir.rs
Foto: mogujatosama.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter