Izvor:
05.01.2018 u 14:27
0

MRČNA STRANA ŠLJOKICA: Žene ih obožavaju ali ovo niste znali o njima!

Šljokice za kojima žene luduju imaju svoju mračnu stranu.

Šljokice stavljamo svuda: na oči, usne, kosu, kolače, u pića, a da ni same ne znamo zašto. Opsednutost šljokicama leži u evoluciji.

Stručnjaci sa Univerziteta Gent proučavali su da li je privlačnost prema sjajnim predmetima nešto naučeno ili urođeno. Otkrili su da decu i odrasle više privlače sjajne površine i stvari nego one sa mat završnicom.

Fascinirala ih je činjenica da privlačnost proizilazi iz našeg primarnog nagona za vodom, što je logično jer se i sami većim delom sastojimo od vode bez koje nam nema života.

Kleopatra je pravila svoje šljokice od zelenog malahita, zlatnih listića i samlevenog oklopa skarabeja. Šljokice koje su danas nama dostupne izmislio je Henri Ruščman tako što je 1934. godine samleo otpadni metal i plastiku i sasvim slučajno dobio blještave čestice.

Šljokice su postale toliko popularne da ih danas možemo naći u svemu, ali imaju i jednu lošu stranu. S obzirom da su napravljene od plastike ne mogu da se razgrade i time zagađuju okolinu. Mogu se naći u rekama, jezerima, a nije isključeno ni da ih pojedemo kada ih unesemo sa mesom ribe koju spremamo.

Sreća je u tome što se neki proizvođači okreću proizvodnji biorazgradivih šljokica koje su svakako bolji izbor od ovih štetnih.

Telegraf.rs
Foto: Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter