Izvor:
18.01.2018 u 03:17
0

NEKOLIKO TRIKOVA DO ZDRAVE I LEPRŠAVE KOSE: Prirodna nega nakon blajhanja!

Verujemo da je svaka žena bar jednom pomislila na to kako bi izgledala sa drugom bojom kose. A ukoliko je boja koju u tom trenutku ima suviše tamna, zna se da je blajhanje neminovno kako bi se došlo do svetlijih tonova.

Ne pribegavaju sve žene ovom vidu tretiranja kose i ipak odlučuju da ostanu pri staroj boji. Pak, one koje se odluče na taj korak dobro znaju koliku su cenu platile.

Prelazak, na primer, iz crne u plavu boju nije jednostavan, niti brz proces. Zahteva strpljenje, dobrog frizera, ali i dodatnu negu kod kuće radi oporavka kose Takođe, ukoliko ste skloni praćenju novih trendova, moguće je da ste isprobali tehniku balajaž ili ombre, a to isto tako oštećuje kosu. Stoga, predstavljamo vam prirodne načine kako da brinete o svojoj kosi nakon hemijskog tretiranja.

1. Perite kosu ređe

Blajhanje isušuje kosu i uklanja prirodna ulja sa vaše glave. Isto tako, ukoliko nakon toga budete prali suviše često kosu, moguće je da će postati još suvlja i krhkija, stoga, gledajte da između dva pranja prođe bar tri do četiri dana kako bi se prirodna ulja na glavi obnovila.

2. Šišajte se redovno

Moraćete da posećujete frizerski salon češće kako biste kratili ispucale krajeve. Nakon blajhanja, krajevi češće pucaju i šire se duž dlake. Da biste to sprečili, potrebno je da ih skratite i tako pružite mogućnost kosi da brže raste.

3. Koristite ulja za kosu

Dobra ulja će napraviti znatnu razliku u izgledu i zdravlju vaše kose nakon posvetljivanja iste. Neka ulja mogu biti nešto skuplja, a ukoliko ih ne možete priuštiti, možete napraviti i kombinaciju nekoliko ulja kod kuće, kao što su kokosovo maslinovo, ricinusovo i čičkovo ulje. Naravno, ne morate preterivati kolličnski, bitno je samo da budete redovni u njegovom nanošenju. Možete naneti nekoliko kapi nakon pranja ili sušenja kose tek tako da se kosa ne zamasti, a da ulje oporavlja kosu i nakon njenog sušenja, a postoji i opcija koja je možda duža, ali izuzetno efikasna. Vikendom, ili u doba kada imate najviše vremena za sebe, utrljajte u suvu kosu, celom dužinom, posebno obraćajući pažnju na krajeve i druge suve delove. Nakon pola sata, sat (idealno bi bilo i duže), operite kosu i osušite je.

Pored ovih jednostavnih, a efikasnih saveta, možete i isprobati neke od recepata za maske i „lekove“ za oporavak kose.

Maska za kosu od banane

Zrele banane imaju odlična svojstva za oporavak kose. Mogu se koristiti kao baza za brojne maske. Možete napraviti pire od banane i naneti ga na kosu tako što ćete rukama duboko masirati skalp. Ostavite na glavi to 45 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Još jedan od načina jeste da isečete bananuna komadiće i stavite ih u činiju. Dodajte dve supene kašike kokosovog mleka, jednu supenu kašiku kokosovog ulja i dve supene kašike meda. Pomešajte sve u blenderu, a zatim napravite pastu bez grudvica. Nanesite ovu smesu na vlažnu kosu i masirajte kroz kosu, a zatim nanesite plastičnu kapu. Ostavite tako bar pola sata, a zatim isperite kosu hladnom vodom i blagim šamponom.

Oporavak uz crni čaj

Čaj je jedan od prvih na listi kućnih „lekova“ za oštećenu kosu. Postoje brojni načini na koje možete oporaviti zdravlje kose a čaj se može koristiti kako eksterno, tako i interno. Dakle, možete ga piti, gde ćete njegove benefite videti ne samo po kosi već po čitav organizam, a možete ga i naneti samo na kosu, gde će efekti biti brži i vidljiviji.

Pripremite šolju čaja i sačekajte 10 minuta kako bi voda pokupila sve bitne elemente iz kesice. Dozvolite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Sipajte je na kosu i koristite prste kako biste nežno izmasirali skalp. Neka odstoji bar pola sata. Isperite vodom i ponovite postupak barem dva puta nedeljno za najbolje rezultate. Crni čaj je bogat antioksidansima koji oporavljaju hemijski tretiranu kosu i štite je od oštećenja izazvanih suncem i vetrom. Još neki od čajeva koji vam mogu pomoći u oporavku su čaj od kamilice, čaj od peperminta i ruzmarina.

Budite pažljivi sa svojom kosom jer je i ona deo vas, a mi se nadamo da ćete neke od ovih saveta uvrstiti u svakodnevnu negu, bilo da hemijski tretirate svoju kosu ili ne.

Izvor: Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter