Izvor:
26.01.2018 u 19:24
0

OSVEŽITE VAŠU KOSU: Uz pomoć ovih trikova ofarbajte se sami kod kuće! (foto)

Prilikom kupovine farbe za kosu gledajte da ne uzimate boju koja je za dve nijanse svetlija ili tamnija od vaše trenutne.

Četkica – tu! Farba i hidrogen – tu! Činijica i rukavice – tu! Strpljenje i volja – tu! Sve je spremno da na pola sata budete sama svoj firzer i ofarbate kosu u željenu boju. Uštedećete novac i vreme, a evo koje sve trikove treba da znate kada je reč o farbanju.

Za dve nijanse

Prilikom kupovine farbe za kosu ne uzimate boju koja je za dve nijanse svetlija ili tamnija od vaše trenutne. Verujte da su najveća razočaranja i odlasci u frizerske salone na popravljanje posledica upravo te greške.

Za nesigurne

Polutrajna boja za kosu u vidu kolor šampona i sličnih proizvoda idealna je za one dame koje žele da vide kako će im neka druga boja stajati. Međutim, sa tim bojama ne možete ići u svetlije, već samo možete osvežiti prirodnu boju kose, malo je potamniti ili delimično obojiti sede. Traje do 20 pranja i postepeno bledi sa svakim šamponiranjem.

Haos od mrlja

Kada smo početnice u farbanju, često znamo da napravimo haos tokom procesa bojenja. I tako uništimo odeću, isprljamo zidove, umažemo ruke i sve što njima dotaknemo. Iz toga razloga najbolje je da se farbate u kupatilu, obučene u staru odeću. Neka vam uvek pri ruci budu vlažne maramice kako biste odmah mogle da brišete novonastale fleke.

Prljava kosa

Osećaj peckanja i svraba dominantan je ako ste farbu naneli na čistu kosu. Zato je uvek nanosite na neopranu kosu. Budite bez brige, boje su dovoljno snažne da prodru kroz sve proizvode za kosu – od pene, gela do laka (ako ste ih prethodno upotrebljavali).

Zaštitite lice

Pre farbanja po licu, vratu, uz rub kose i na uši nanesite gustu hidratantnu kremu jer će ona stvoriti barijeru koja će vas zaštititi od fleka nakon bojenja. Vodite računa da kremu ne namažete na koren kose, jer se na tim mestima boja neće primiti. Ukoliko se uprkos zaštiti ponegde zadrži mrlja od boje, isprobajte: sredstvo za skidanje šminke, sok od limuna ili pepeo od cigarete.

Podelite kosu

Duga i gusta kosa je možda i najnapornija za bojenje. Preporučujem vam da kosu podelite na pet celina kako biste je lakše ofarbali. Svaku celinu posebno zakačite šnalom, pa jednu po jednu puštajte i farbajte.

Pratite uputstva

Ako na farbi piše da je prvo nanosite na koren kose, pa na ostatak, onda to i učinite. Ukoliko krenete da farbate kosu od korena do vrha, vrhovi bi mogli da budu i do dve nijanse tamniji.

Prvi vam je put

Ako ste rešile da se prvi put same ofarbate, savetujem vam da vežbate. Stavite rukavice, uzmite četkicu za farbanje i češalj, pa nakon što isperete kosu od šampona, pokušajte da nanesete regenerator na celu kosu četkicom i češljem, kao da mažete farbu. Neke od vas će se izveštiti nakon jednog vežbanja, dok će drugim damama trebati još nekoliko pokušaja.

Izvor: Alo
Foto: old.budi.in, Twitter/balkan_cool

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter