Izvor:
05.03.2018 u 20:10
0

NEMOJTE SE ŠMINKATI AKO STE BOLESNI: Imaćete problem kada ozdravite!

Sigurno vam ne pada na pamet da nosite šminku kada ste bolesne, ali nekada nemate izbora i moramo staviti bar malo ruža ili rumenila da ne izgledamo užasno na poslu.

Često niste ni svesne da tokom prehlade na šminki ostavljate milione bakterija kojima se opet možete zaraziti. Morgan Stat, istraživač zdravstvene i sigurnosne zaštite tvrdi da postoji više zdravstvenih rizika koji su povezani s kozmetikom jer klice mogu jako dugo živeti na ružu, korektoru, rumenilu i sličnim proizvodima.

Najveći rizik ovdje predstavljaju ruževi za usne jer ih nanosimo direktno na sluznicu.

– Nakon prehlade treba se rešiti svih proizvoda za usne – tvrdi Stat.

Iako je to sasvim logično, sigurno nam na pamet ne pada da bacimo omiljeni ruž ili tek kupljeni balzam za usne. Srećom, postoji rešenje – sve što treba da uradite je da odrežete vrh proizvoda i tako ste se zaštitile od mikroorganizama koji uzrokuju i virus herpesa. Ono što je još važno, navodi Stat, jeste da ceo proizvod prebrišemo alkoholom.

Osim ruževa, opasni su i proizvodi za oči poput ajlajnera i maskara jer mogu uzrokovati konjuktivitis i druge bolesti oka pa ih je bolje zameniti novim.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/MePinkm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter