Izvor:
14.03.2018 u 21:56
0

NANESITE RUŽ KAO PROFESIONALAC: Ovih devet saveta će vam pomoći!

Iako deluje krajnje jednostavno, nanošenje ruža, naročito jarkih boja, može izgledati veoma neuredno, ako ne izvuče precizna linija. A kada se linija ispravno povuče, vaša usta izgledaju punije i senzacionalnije.

Evo nekih makeup saveta, koji će vam pomoći da ruž nanesete poput profesionalca:

1. Piling usana

Piling usana je veoma važan, jer otklanja mrtve ćelije sa površine usana, daje im punoću i volumen, a poželjno je obavljati ga barem dva puta nedeljno. Pre nanošenja tečnog ruža, grubom stranom peškira ili četkicom za zube istrljajte svoje usne, da bi se uklonile mrtve ćelije, i vaše usne postale punije i svežije.

2. Koristite balzam za usne

Koža na vašim usnama je najtanja na celom vašem telu, a podložna je i vetru i jakom suncu. Sve to dovodi do njenog isušivanja i pucanja. Zato je neophodno mazati balzam za usne, kako bi one bile zdrave i hidrirane.

3. Svetle nijanse

Nemojte bežati od svetlih nijansi ruževa. Ovakve nijanse mogu biti podloga za savršeno iscrtavanje tamnijih nijansi. Pored toga, savršene su za dnevne varijante, kada želite da izgledate sasvim prirodno.

4. Izaberite nude nijanse

Savršena nude nijansa za vas je ona koja je za nijansu svetlija od boje vaših usana. Odaberite tako i ne možete pogrešiti.

5. Savršena linija usana

Današnji ruževi su prilično precizni, pa opet, najpuniju liniju i najsavršeniji luk usana dobićete koristeći olovku za usne u sličnoj nijansi, kao boja vašeg ruža.

6. Počnite od centra usana

Nanosite ruž od samog centra usana, pa ga lagano razmazujte ka uglovima usana. Na ovaj način, tečne ruževe ćete namazati ravnomernije i ostaće manje prostora da pogrešite sa prekomernom količinom proizvoda.

7. Potezi, potezi…

Što više poteza usnom o usnu, ravnomerno će rasporediti boju po vašim usnama, a svaki naredni sloj, samo će doprineti ekskluzivnijem izgledu vaših usana!

8. Sami sebi postavljate makeup pravila

Dobro su vam poznata stara makeup pravila da uz svetao ruž idu istaknute oči, a uz jarke boje sleduje smeran make up. Međutim, o primeni ovih pravila odlučujete vi sami, u zavisnosti od toga kako se osećate!

9. Ne budite skeptični prema sjaju za usne

Ne morate izbegavati sjaj, jer se brinete da vam se usne ne lepe dok govorite. Idealna kombinacija sa mat nude karminom je smerni sjaj za usne, koji će vizuelno raditi na punoći vaših usana. Jedan potez četkicom biće dovoljan. Zlatno pravilo u nanošenju sjaja je: ničega previše!

Ukoliko pratite ove savete i dopustite sebi da se zabavite, eksperimentišete i uživate u šminkanju, nema sumnje da ćete se ubrzo izveštiti u nanošenju ruža.

Lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter