Izvor:
10.04.2018 u 15:48
0

POSEBNA NEGA: Pravila kojih morate da se držite ako želite glatku, nežnu kožu bez iritacija!

Uklanjanje dlaka sa intimnih delova tela zahteva posebnu negu i veštinu, jer u suprotnom mogu se javiti brojne infekcije, iritacije, ali i posekotine. Ovo se posebno odnosi na intimne delove tela.

U nastavku vam otkrivamo pet pravila kojih morate da se držite ako želite glatku, nežnu kožu bez iritacija.

Izaberite dobar brijač

Prva stvar je investiranje u dobar brijač. Na tržištu postoje brojni brijači specijalno namenjeni ženama. Izaberite jedan koji je tako dizajniran da omogućava kretanje i koji poseduje ugrađene lubrikantn ttračice. Takođe, potražite onaj koji poseduje više sečiva koji će olakšati i ubrzati brijanje.

Pripremite kožu

Pre brijanja dezinfikujte brijač i na bikini zonu nanesite penu ili gel za brijanje. Ovo će olakšati i omekšati brijanje. Kada birate penu ili gel, opredelite se za hidratantnu formulacija kako bi brijač lakše klizio po koži.

Pratite rast dlačica

Nemojte se brijati u suprotno smeru od rasta dlačica, zato što to može da izazove iritacije, poput crvenila i bubuljica. Dakle, pratite rast dlačica dok se brijete.

Odmah isperite gel i dlake sa kože

Nakon brijanja odmah vodom isperite ostatke pene ili gela sa kože. Možete koristiti antiseptički gel ili gel protiv crvenila na području bikini zone. Vodite računa da ne poseduje nikakve mirise.

Nanesite hranljivu kremu ili losion

Uvek je dobra ideja da nakon brijanja nahranite i hidrirate kožu. Takođe, izaberite losion bez mirisa i alkohola koji možete jednostavno da nanesete na obe strane bikini zone. Ovo će pomoći da izbegnete isušivanje kože ili njeno pucanje.

Izvor: B92
Foto: zadovoljna.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter