Izvor:
21.04.2018 u 14:04
0

PRIRODNI TRIKOVI ZA LEPU KOSU I KOŽU: Recepti naših baka!

Limunov sok pomoći će vam da uklonite tamne ožiljke od bubuljica, pa čak i same bubuljice.

Danas je vrlo lako da se izgubimo sa toliko proizvoda za lepotu i negu kože. Svakog dana se pojavi nešto novo – taman kad počnete da koristite BB kremu, pojavi se nova CC krema. Ipak, postoje neke stvari koje ostaju iste i jednako efikasne – trikovi za lepotu koje su koristile naše bake. Drage dame, za vas smo sakupili trikove za lepotu naših baka koji će u modi biti zauvek.

Za zdravu kosu

1. Ako vaša kosa poprimi zelenkasti ton, posebno kod plave kose, može vam pomoći sok od paradajza. Nanesite ga duž cele kose kao masku i ostavite 10 minuta. Crveni pigmentneutralisaće zeleni i vaša kosa će opet izgledati sjajno.
2. Aspirin vam može pomoći ako imate perut. Perut nastaje zbog određene sorte gljivica i acetilsalicilna kiselina suzbija razvitak bolesti. Kako biste se rešili perutanja, dodajte 2 izmrvljene tablete u svoj šampon i koristite 2 nedelje.

3. Možete posvetleti svoju kosu bez hemikalija pomoću spoja kamilice i limunovog soka. Prelijte 25g kamilice čašom ključale vode i ostavite da odstoji jedan sat. Nakon toga, dodajte sok od pola limuna i nanesite duž cele kose. Ostavite da odstoji najmanje jedan sat. Ako stavite kapu za tuširanje i obmotate peškirom, efekat će biti još bolji.

4. Da bi vaša kosa bila glatka i zdrava, isperite rastovorom jabukovog sirćeta i vode. Ovo će pomoći da se folikuli zatvore i vaša kosa biće mekana i sjajna.

Za zdravu kožu i rumene obraze

5. Ako vam se zbog nespavanja pojave tamni kolutovi oko očiju, isecite krompir na pola i stavite na oči. Vaša koža postaće svetlija za 15 minuta.
6. Trake za mitisere možete zameniti ovim prirodnim receptom. Pomešajte po jednu kašičicu meda, brašna i vode, nanestite na vatu i stavite na problematično područje. Uklonite nakon 10 do 15 minuta.

7. Aloe vera može vam pomoći u borbi protiv akni. Presecite jedan list na pola i nanestite deo sa pulpom na problematično područje i zalepite flasterom. Kako ova biljka ima antiseptičko dejstvo, upala će brzo nestati.

8. Limunov sok pomoći će vam da uklonite tamne ožiljke od bubuljica, pa čak i same bubuljice. Kiselina pomaže da izbelite ožiljke, posvetlite kožu i isušite bubuljice. Sve što je potrebno jeste da iscedite limun nanesete sok na bubuljice ili ožiljke i ostavite preko noći.

Da osvojite muška srca

9. Da bi vam parfem duže trajao, držite bočicu u frižideru.

10. Da ne biste preterali sa parfemom, špricnite ga na češalj i prođite kroz kosu.

11. Vaš zglob je idealan za biranje nijanse rumenila. Uštinite kožu sa unutrašnje strane zgloba. Boja crvenila koju dobijete ona je koja će vam pristajati najbolje.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter