Izvor:
06.05.2018 u 13:01
0

SAVRŠENE LOKNE BEZ OŠTEĆENJA: Nisu ti potrebni fen, presa i figaro!

Verovatno ste više puta želeli da ukovrdžate kosu, ali da je ne oštetite, ali niste znale kako da to i uradite.

Zato u nastavku imamo za vas 4 laka načina kako da dobijete neodoljive i zdrave lokne.

Pletenice

Svima poznat trik kada je reč o prirodnom kovrdžanju kose – pletenice. Možete ih praviti na klasični način, s dva ili više delova ili kao riblju kost. Kosa će nakon raspletanja imati predivne valove i sjaj, a neće biti oštećena toplotom.

Punđice

Još jedan poznat način kovrdžanja kose, a i savršene frizure za sve prilike su punđice. Možete napraviti jednu veću ili više manjih. Kosa će dobiti prekrasne kovrdže i volumen. Što su punđice veće duže, će trebati da se kosa osuši. Nakon odmotavanja sav trud će se isplatiti, a kovrdže će izdržati do sledećeg pranja kose.

Slana voda

Sigurno ste dosad primetile da nakon kupanja u moru kosa postaje talasasta i kovrdžava. Isti efekt možete postići otopljenom morskom soli u bočici vode s raspršivačem i poprskate kosu. Problem s ovom metodom je što so ipak nagriza kosu pa ne preporučujemo prečesto korišćenje. U svakom slučaju manja je šteta od električnih aparata za oblikovanje kose.

Vikleri

Uvijači su pali u drugi plan otkad imamo figaro i druge električne uređaje za uvijanje kose. Ali naše mame i bake znaju jako dobro njihovu vrednost. Uz pomoć viklera dobijete na volumenu, dobijete lepe, pravilne kovrdže, a zbog šupljeg oblika kosa se brže osuši.

Srbijadanas.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter