Izvor:
30.05.2018 u 12:35
0

PROBLEM SA KOJIM SE SUOČAVAMO NA KRAJU DANA: Toplo vreme i “teške” noge!

Čim stigne toplo vreme većina se na kraju dana žali na otečena stopala i zglobove, kao i na osećaj težine u nogama. Kao posledica skupljanja otpadnih tečnosti u tkivima otečenost se javlja i u predelu bokova i bedara. Do taloženja suvišne tečnosti dolazi zbog loše cirkulacije, hormonskih promena i nezdravog načina života.

Da bismo se neželjene tečnosti oslobodili neophodno je povećati unos vode tokom dana na oko dva litra, promeniti navike u ishrani i vežbati najmanje 15 minuta. Kroz ishranu treba uzimati što više voća i povrća. Od povrća, pre svega beli i crni luk, praziluk i celer. Ove namirnice sadrže elemente koji svojim delovanjem snižavaju krvni pritisak i štite srce i krvne sudove, smanjuju nivo lošeg, a povećavaju nivo dobrog holesterola.

Sa druge strane, tikvice, rotkvice, paradajz, peršunov list i salate obiluju vodom, pa predstavljaju najbolje prirodne diuretike.

Izbacivanje suvišne tečnosti može da se poboljša i uzimanjem čajeva. Ako je otečenost prolaznog karaktera čajevi se uzimaju samo tokom kritičnog perioda. Ako je reč o trajnom problemu, uzimaju se u ciklusima. Jedan ciklus traje mesec dana, a onda se pravi pauza od 40 dana, pa se postupak ponavlja sa novim ciklusom.

Da bi se izbegla otečenost, ishrana treba da bude siromašna solju, šećerom i mastima, a bogata svežim nekonzervisanim namirnicama. Pre svega treba izbegavati hranu bogatu natrijumom, kao što su suvomesnati i konzervisani proizvodi, ali i kocke za supu.

Izvor: Story
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter