ZAŠTO PUDER NIJE SVAKI DAN IDEALAN: Evo gde grešite!

"Namazala sam isti puder, juče se divno uklapao uz moju kožu a danas izgleda kao da sam stavila masku", rečenica je koja je svima dobro poznata. Znate li u čemu je problem? Mi ćemo vam otkriti!

Ovo je nekoliko mogućih razloga, pa vi pokušajte da nađete rešenje:

Vreme

Velike letnje vrućine i debeli sloj pudera na licu nikako nisu dobra kombinacija. U takvim danima neizbežno je otapanje make-upa pa bi trebalo da ga izbegavate ili nosite u što manjim količinama. S druge strane, pred nama je razdoblje promenjivog vremena, koje takođe može da ima negativan uticaj na kožu, pa samim time i na šminku. Vetar i niske temperature isušiće lice, dok će toplo vreme podstaći lučenje masnoće na koži. Jedini način da to svedete pod kontrolu jest da pratite vremensku prognozu i koristite primerene proizvode za negu lica.

Nemate ustaljenu jutarnju rutinu

Ako jednog jutra čekate da vam koža upije kremu pa tek onda nanosite šminku, a drugog to radite odmah jedno za drugim jer kasnite, naravno da će vam onda i šminka izgledati drugačije iz dana u dan. A ako želite da vaš make-up traje što duže, onda pokušajte svakog jutra ostavite dovoljno vremena koži da upije kremu pre šminkanja jer će u protivnom skliznuti i pre nego što izađete iz kuće.

Promene na koži

Tokom meseca promene u nivou hormona u telu, osim na raspoloženje, utiču i na izgled kože, poput povećanog lučenja masti, izbijanja bubuljica, sušenja delova kože… Zato bi najbolje bilo da imate bar dva različita pudera. Jedan za dane uoči i tokom menstruacije, drugi za ostatak meseca.

Operite četkice za šminku

Ako vam je lična higijena na prvom mestu (a trebala bi biti), onda bi trebalo redovno da perete četkice i sunđerčiće za make-up. Šminka nikad neće izgledati sveže ako je pribor kojim je nanosite prljav, a i koža će na to negativno reagirati. Ako želite postojan i blistav make-up, sunđerčić perite nakon svake upotrebe, a četkice bar jednom nedeljno, u mlakoj vodi i blagim šamponom.

 

 

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost