Izvor:
14.06.2018 u 06:33
0

POTRUDITE SE: Evo zbog čega bi trebalo da ste uvek našminkani na poslu!

Stižu dobre vesti za žene, evo načina da vas konačno za posao koji obavljate plate onoliko koliko zaslužujete.

Tužno je samo što takav ishod ne zavisi od toga koliko ste efikasni ili kompetentni za posao koji obavljate, nešto driugo ima ključnu ulogu – šminka!

Nedavno sprovedena studija pokazala je da žene imaju višu platu ako su doterane na radnom mestu. Sociolozi Džeklin Vong i Endru Pener prikupili su podatke o više od 14.000 zaposlenih žena, i ispostavilo se da postoji uzročno-posledična veza između truda uloženog u izgled i ostvarene zarade.

Ovi nalazi poklapaju se sa zaključcima ranijih studija koji su ukazivali da atraktivni muškarci i žene zarađuju i do 20 odsto više od manje privlačnih kolega i koleginica.

Ali, nova studija pokazala je da se u ovom kontekstu "privlačnost" žene odnosi na to koliko truda ulaže u svoj izgled, ne samo na prirodnu lepotu. Dakle, na platu utiče sve – šminka, frizura, manikir…

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter