Izvor:
21.06.2018 u 06:45
0

MORSKA VODA POPUT LEKA: Za glatku i zategnutu kožu nakon samo par dana!

Morska voda blagotvorna je za vašu kožu. Zato odmor shvatite i kao poseban spa tretman i iz mora izvucite najbolje za sebe. Ukoliko možda ne idete na more, napravite morsku klimu u vašem kupatilu i podarite koži negu.

Ipak, osim osnovne funkcije – hidratacije, voda sadrži i materije koje podstiču i podržavaju prirodne funkcije kože. Proizvođači kozmetike zato izdašno koriste termalnu i morsku vodu, tako da je, zavisno od tipa kože, njenog trenutnog stanja i eventualnh poremećaja, za svaki tip i stanje kože moguće pronaći preparat koji će joj spolja pomoći da zadrži vodu, a iznutra je ojača.

MORSKA VODA

Morska voda deluje kao stimulator i aktivator metabolizma ćelija. Osim toga, morska voda deluje antiseptički, steže i tonizira kožu, dok mineralne materije iz mora pomažu da se normalizuje vitalna energija našeg organizma. Nakon kupanja u moru koža postaje glatka i zategnuta, a većina nečistoća se samo odstrani. To je zato što je morska voda pravi lekoviti eliksir, zbog čega se pročišćena i prerađena uveliko koristi u preparatima za negu kože, ali i lečenje sluzokože disajnih puteva.

Slana voda lakše prodire u kožu i sluzokožu, a s njom i vredni sastojci, kao što su mineri i elemenata u tragovima koji su potrebniza osnovne biohemijske procese, neophodne za ravnotežu.

NAPRAVITE MORE KOD KUĆE

U nedostatku mora, sami možemo da napravimo kupke sa morkom solju (šolja soli na litar vode), a temperatura vode treba da bude naša temperatura tela. U ovakvoj kupki možemo da ostanemo15 minuta, potom da se istuširamo običnom vodom i nanesemo neki od preparata na bazi termalnih voda. Ukoliko nemamo uslove ili vremena za kupku celog tela, veoma će nam pomoći da napravimo kupku za stopala.

VAŽNI ELEMENTI

Morska voda sadrži sve one elemente koji su važni za naš život, poput natrijuma, magnezijuma, kalcijuma, kalijuma, silicijuma, čak i srebra i zlata. Svi ovi elementi prodiru u kožu dok boravite u vodi, i organizam ga koristi "u tragovima".

Pored toga, more sadrži i alge koje obiluju mineralima, i obnavljaju ćelije, poboljšavaju izgled kože, jačajuimunitet i pomažu u uklanjanju celulita. Negativni joni kojih je morski vazduh pun, jačaju imunitet, poboljšavaju koncentraciju, smanjuju nesanicu, povoljno utiču na ljude koji su skloni depresiji, pomažu i onima koji imaju probleme sa astmom i alergijama.

I SA VODOM OPREZNO

Iako neophodna za život i vitalnost kože, voda može da ima i neželjena dejstva. To se odnosi na vodu iz gradskog vodovoda koju osetljiva koža slabo podnosi.

Ponekad je dovoljno umiti se vodom i lice će buknuti, koža početi da zateže i da neprijatno pecka. U tom slučaju od pomoći su obloge od termalne vode, alii s tom je vodom potreban oprez. Svaki put kad je prskate ili u obliku obloga nanosite na kožu, nemojte da je ostavljate da ispari s kože, vodu na licu ostavite tek nekoliko trenutaka, a potom višak odstranite maramicom.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter