Izvor:
25.06.2018 u 15:16
0

ELIKSIR MLADOSTI: Ovo ulje dalje razultate već nakon 20 minuta!

Ulje ruže se od davnina koristi u službi lepote jer deluje protivupalno, usporava starenje, ali i otklanja napetost i depresiju. A samo nakon 20 minuta opuštajuće kupke sa ružinim laticama koža će vam biti sasvim glatka.

Za šta je dobro

Ulje divlje ruže čuva kožu mladom zahvaljujući njegovom posebnom uticaju na gornje slojeve epiderma. Zato je čest gost u kremama za negu lica i područja oko očiju. Ovo ulje sužava pore, te smanjuje stvaranje mitesera i lučenje sebuma, koji uzrokuje nastanak akni i masni odsjaj na koži. Zbog svog antibakterijskog delovanja sprečava upalne procese na koži, što dodatno pomaže u borbi protiv akni.

Ružino ulje je toliko dobro da obnavlja oštećenu kožu, pa je delotvorno i kod otvorenih rana ili ekcema, jer sadrži lipide i esencijalna ulja. Bogato je i kolagenom, te zateže kožu, sužava pore i usporava starenje. Poznato je i da ulje ruže smiruje nerve i otklanja uznemirenost, a opojnim mirisom povoljno utiče na depresiju.

Kako se koristi

Dovoljno je dodati samo nekoliko kapi ulja divlje ruže u masku za lice kako biste iskusili sve njegove dobrobiti. Možete da ubacite i kašičicu ovog ulja u kremu za lice koju inače koristite, pa dobro izmešajte.

Osvežavajući tonik za čišćenje

Da smućkate osvežavajući tonik za čišćenje lica, u 200 ml hladne vode sipajte desetak kapi ulja divlje ruže. Pre upotrebe dobro promešajte i time očistite lice.

Serum protiv starenja

Za serum protiv starenja desetak kapi ulja divlje ruže i 50 ml bademovog ulja sipajte u teglicu i dobro promućkajte. Jednom dnevno nanosite na kožu lica i vrata, najbolje pipetom.

Ružinom vodicom otklonite umor

Ružina vodica je odlična za postojanost šminke – duže će trajati, a koža će imati prirodan sjaj. Takođe, njom ćete ublažiti tamne krugove oko očiju i uklonićete tragove umora. Dovoljno je da uveče na oči stavite tupfere natopljene vodicom od ruže. A kako se ona pravi.

Šest šolja latica stavite u četiri šolje vode, kuvajte 15 minuta i procedite. Čuvajte u staklenoj flašici u frižideru.

Srbija danas
Foto: Twitter/katiewright

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter