Izvor:
26.06.2018 u 14:18
0

ŽENE SANJAJU O TOME: Najbezbolniji način skidanja dlačica sa tela!

Poslednjih nekoliko godina sve je više žena koje sve manje obraćaju pažnju na svoje malje. Taj trend koji zagovara prirodnost ide naruku onima sa manjkom slobodnog vremena. I to je u redu, ko može. Međutim, ja nisam od te fele. Nemam višak vremena, ali ne želim ni višak dlaka.

Do svoje sada već 30 i neke isprobala sam maltene sve metode uklanjanja dlačica, od brijanja, preko depiliranja, do epilacije. Prvo je možda praktično, ali je kratkoročno i brzo dosadi. Što se tiče epilacije, išla sam nekoliko puta, ali i od nje sam odustala jer meni treba mnogo više tretmana nego što to mogu da priuštim. Zato sam se zadržala na depiliranju, i to na nekoliko načina, u zavisnosti od regije.

Dlačice s ruku skidam električnim depilatorom, koji sam kupila pre ravno 13 godina i radi isto kao prvog dana. Za noge koristim patrone sa hladnim voskom. Jednu iskoristim za dve ture depiliranja, što me košta otprilike 150 dinara. Međutim, kad su prepone u pitanju, stvar prepuštam stručnjaku.

Posle godina depiliranja toplim voskom, kozmetičarka mi je predložila šećernu pastu, koja se pokazala idealnom.

Evo i zašto:

1. Boli, ali daleko manje od običnih voskova.

2. Dlačice ne urastaju, što nije bio slučaj ranije.

3. Nema iritacija zato što su sastojci potpuno prirodni.

4. Postupak se ne ponavlja jer se sve skine u jednom potezu.

5. Osećaj glatkosti traje duže zato što se maljice s vremenom proređuju.

6. Svaka sledeća depilacija je lakša i brža od prethodne.

Moguće je da se nisam setila svih prednosti šećerne paste, iako verujem da ih ima. Mane? Možda malo jača cena, ali kad se uzme u obzir sveukupni učinak, vredi svaku paru. Na kraju krajeva, to je promenljiva kategorija, a u moru izbora, svako može da nađe neki po svojoj meri. Najbitnije je da ovaj naizgled bezazleni postupak prepustite iskusnom kozmetičaru. Koliko god delovalo naivno, posledice usled nestručne depilacije mogu biti neprijatne, poput crvenila, upala, iritacija… To je češće gore od samih dlačica.

Izvor: Blic
Foto: zadovoljna.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter