TREND U CELOM SVETU: Sve žene žele da probaju ovaj novi tretman, a ne znaju šta ih čeka!

 

Otkako se pojavio, riblji pedikir je postao totalni trend u celom svetu. Mnoge žene se najčešće opredelju za tretman pijavicama, koji pored masaže stopala, uklanja mrtve ćelije, podstiče cirkulaciju, otklanja neprijatne mirise nogu i zadebljanja na stopalima, ali leči i kožna oboljenja poput dermatitisa, psorijaze, kurijeg oka...

O dvadesetogodišnjakinji koja je tokom ribljeg pedikira zadobila onihomadis. Reč je o infekciji koja izaziva opadanje noktiju na nogama. 

Žrtva pedikira zatražila je mišljenja drugih dermatologa, i svi su joj objasnili da drugih izazivača onihomadisa nema i da je najverovatnije uzrok upravo riblji pedikir. 

Iako je trend poslednjih godina u velikom porastu, on predstavlja rizik od prenosa infekcija, zato što se jedna riba koristi za više klijenata, a cisterne u kojima su ribice smeštene često nisu ni pravilo sanirane, pa se bakterije mogu pronaći i u vodi. 

Ovo je prvi prijavljen slučaj negativnih posledica ribljeg pedikira, koji je sada pokrenuo lavinu pitanja i verovatno mnoge žene odvratio od njegovog isprobavanja. 

Napominjemo da je ovaj tretman zabranjem u mnogim američkim državama, dok je u Kini i dalje najpopularniji.

 

Izvor: B92
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost