Izvor:
05.07.2018 u 14:58
0

Jedno ulje rešava sve probleme s kosom: Za brz rast, manje masnoće i obnovljene vlasi bez peruti!

Lepa i zdrava kosa zaštitni je znak mnogih dama, a da bi i vaša bila kao sa reklame, nije potrebno da trošite hiljade i hiljade dinara na preparate. Okrenite se esencijalnim uljima!

Svaki problem sa kosom može da reši posebno esencijalno ulje, a što je najvažnije, ona ne mogu da naštete vašim vlasima!

Suva kosa

Ako je vaš problem suva kosa, pomešajte 5-7 kapi esencijalnog ulja sandalovine, lavande, geranijuma ili jasmina, po vašem izboru, sa kašikom toplog maslinovog, kokosovog ili ulja avokada. Umasirajte prstima u teme i ostavite da deluje nekoliko sati, pa operite kosu.

Esencijalno ulje sandalovine pomaže hidrataciji suve i oštećene kose

Esencijalno ulje lavande podstiče proizvodnju sebuma i hidrataciju korena

Esencijalno ulje geranijuma normalizuje proizvodnju prirodnih ulja i prirodno oporavlja vlasi

Esencijalno ulje jasmina hidrira kosu i čini je mekom i svilenkastom, ali njega nikako ne smeju da koriste žene koje doje ili su trudne!

Masna kosa

Ako vam se kosa brzo masti, pravi izbor esencijalnog ulja može da vam pomogne da normalizujete rad lojnih žlezda. Pomešajte 5-7 kapi esencijalnog ulja grejpfruta ili limuna sa kašikom ulja po izboru (može maslinovo, ali najbolji efekat ova esencijalna ulja daju sa bundevinim, bademovim ili nevenovim uljem), nanesite na koren kose i grubo trljajte svuda po koži glave 2-3 minuta. Ostavite da odstoji 60-90 minuta, pa operite kosu.

Esencijalno ulje grejpfruta normalizuje proizvodnju prirodnih ulja

Esencijalno ulje limuna pomaže balansiranju ulja koji proizvodi skalp

Spor rast kose

Da bi vam kosa rasla "kao iz vode", pomešajte 5-7 kapi esencijalnog ulja pačulija, limuna, pomorandže, mandarine, kedrovine ili semenki šargarepe sa kašikom maslinovog, ricinusovog ili bademovog ulja. Umasirajte u kožu glave i ostavite da deluje nekoliko sati ili tokom cele noći, pa operite.

Esencijalno ulje pačulija ima umirujući efekat i ubrzava rast kose

Esencijalno ulje pomorandže, limuna i mandarine jača vlasi

Esencijalno ulje kedrovine hrani i obnavlja kosu i skalp

Esencijalno ulje semenki šargarepe jača kosu, pojačava cirkulaciju krvi i ubrzava proces regeneracije i rasta kose

Uporna perut

Pomešajte 10 kapi esencijalnog ulja čajevca, limunove trave, eukaliptusa, nane, lavande ili pačulija sa kašikom ricinusovog, čičkovog ili ulja kedrovine. Umasirajte u skalp i ostavite preko noći, pa ujutro operite.

Esencijalno ulje čajevca, limunove trave, eukaliptusa, nane je odličan izbor ako je perut izazvana gljivicama

Esencijalno ulje lavande i pačulija pomaže kod peruti izazvane suvim skalpom

Slaba i kosa koja opada

Da bi vam kosa bila jaka i da ne bi opadala, morate kvalitetno da tretirate njen koren. Pomešajte 5-7 kapi esencijalnog ulja lavande, ruzmarina, kamilice, muskatne žalfije ili majčine dušice sa kašikom maslinovog, ricinusovog ili čičkovog ulja, nanesite na skalp i ostavite da deluje nekoliko sati ili tokom cele noći, a zatim operite na uobičajen način.

Esencijalno ulje lavande poznato je po obnavljanju folikula i sprečavanju opadanja kose

Esencijalno ulje ruzmarina jača koren i poboljšava elastičnost kose, zbog čega postaje manje sklona pucanju

Esencijalno ulje kamilice stimuliše rast, hrani i ojačava kosu

Esencijalno ulje muskatne žalfije stimuliše regeneraciju i rast vlasi

Esencijalno ulje majčine dušice zaustavlja opadanje kose i obnavlja slabe i oštećene vlasi

Oštećena kosa i ispucali krajevi

Ovaj problem može da se reši na dva načina, izaberite koji vam više odgovara.

Tretman pre pranja: Pomešajte 5-7 kapi esencijalnog ulja majčine dušice, lavande, kamilice, geranijuma, sandalovine, ruže ili kedrovine sa kašikom maslinovog, jojobinog, bademovog ili avokadovog ulja. Nanesite na celu kosu, naročito na krajeve. Ostavite da deluje najmanje 20 minuta, a najbolje celu noć, pa operite na uobičajen način.

Tretman koji se ne ispira: 5-10 kapi svakog navedenog ulja za tretman pre pranja pomešajte u bočici sa raspršivačem i dobro promućkajte pre upotrebe. Nanosite na celu kosu odmah nakon pranja kose, dok je još mokra, a posebno na krajeve. Ovaj tretman je odličan posebno za kovrdžavu kosu.

Ipak, pazite – nemojte da stavite previše, jer će vam kosa izgledati previše masno. Da bi vam kosa bila meka i lepa, potrebno je jako malo ove smese.

Esencijalno ulje majčine dušice neverovatno oblavlja kosu i vraća joj zdrav izgled, naročito ako je oslabljena ili oštećena farbom ili termičkim uređajima za stilizovanje

Esencijalna ulja lavande, kamilice, geranijuma, sandalovine, ruže i kedrovine veoma efektno obnavljaju ispucale krajeve

Nanošenje i ispiranje esencijalnih ulja

Kada perete kosu nakon tretmana esencijalnim uljima, nemojte da je kvasite, već prvo nanesite šampon u većoj količini nego inače. Operite celu dužinu kose, pa tek onda isperite vodom, pa još jednom operite šamponom.

Mešavina 5-7 kapi esencijalnog ulja i jedne kašike drugog ulja prava je količina za kosu srednje dužine, pa možete da prilagođavate količinu ulja u skladu sa dužinom kose.

Generalna pravila za korišćenje esencijalnih ulja

– Nikada se ne nanose sama, bez mešanja sa nečim drugim

– Veoma su koncentrisana, pa nikako ne smete da preterujete (poštujte navedenu količinu – maksimum 7 kapi na kašiku ulja)

– U preventivne svrhe koristite navedene tretmane jednom nedeljno, za lečenje maksimalno 2 do 3 puta tokom jedne sedmice

– Rezultati se vide nakon 2-3 nedelje

– Prvo obavezno proverite da li ste alergični na esencijalno ulje koje ste kupili (nanesite kapljicu na kožu u pregibu lakta dan ranije i ostavite da vidite hoće li biti reakcije). Ako osetite blago peckanje kad testirate ulje citrusa, to je sasvim normalno, jer ubrzava cirkulaciju krvi

– Ako ste u drugom stanju ili dojite, nemojte koristiti ulje jasmina

– Pre korišćenja esencijalnih ulja, raspitajte se o mogućim kontraindikacijama kod vašeg lekara ili farmaceuta

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter