Izvor:
18.07.2018 u 13:25
0

ZA SVE TIPOVE KOŽE: Uz pomoć ovih ulja vaše lice će zablistati!

Čini se kako su ulja za lice sve popularnija iz dana u dan. Ipak, iako je ponuda sve veća, teško je zaključiti koje je ulje za lice najbolje za vas i vašu kožu.

Stoga vam donosimo vodič koji će vam pomoći da procenite koje je ulje za vas najbolje, zavisno od vašeg tipa kože.

Masna koža

Možda će vam biti čudno da na masnu kožu stavljate ulje, ali ulje će vam pomoći da se rešite viška masnoće s lica, kao i da je stabilizujete i smanjite proizvodnju sebuma.

Pokušajte ulje staviti na lice preko noći, ali uvek kao zadnji korak u nezi lica, jer nijedan drugi proizvod ne može probiti barijere koje stvara ulje na licu. Tako ćete pomoći svojoj koži, a nećete se sjajiti preko dana.

Najbolje za ovakvu kožu odgovara ulje jojobe i ulje od semenki grožđa.

Suva koža

Ako imate suvu kožu, možda ćete pomisliti da možete koristiti bilo koje ulje. Ipak, stvari nisu toliko jednostavne, jer su neka ulja lakša, a neka teža od ostalih. Suva koža traži bogatije i punije ulje u kojem ima mnogo masnih kiselina koje pomaži koži, neguju je i smanjuju iritaciju od suvoće.

Najbolje je da na kožu najpre stavite serum ili losion, a onda ulje. Za ovaj tip kože najbolje će biti ulje badema ili marule.

Problemi s bubuljicama

Ako imate problema s bubuljicama ili aknama, verovatno koristite proizvode koji s vaše kože uklanjaju nezina prirodna ulja. Kada koža postane presuva, ona može postati upaljena, proizvoditi previše sebuma i posledično proizvesti previše bubuljica.

Postoji ulje za lice koje je sigurno za korišćenje i ako imate akne, a koje će negovati vašu kožu.

Radi se o ulju nara, odnosno šipka.

Mešovita koža

Ako imate mešovitu kožu, najbolje je da koristite bazična ulja s kojima se nećete morati brinuti o tome hoće li vam se začepiti pore, hoće li doći do iritacija i slično.

Za to je najbolje arganovo ulje i ulje obogaćeno retinolom.

Ulja obogaćena retinolom će vam pomoći da se očisti ten, hidrira koža i smanje bubuljice, a pritom vam neće iritirati lice.

Osetljiva koža

Ako imate osetljivu kožu, trebate ulje koje će biti jako lagano, bez imalo esencijalnih ulja poput lavande ili ruže što bi iziritiralo vašu kožu.

Za to su najbolja ulja moringe i ulja na bazi Aloa vere, piše Meri Kler.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter