Izvor:
22.07.2018 u 16:41
0

TKANINE IDEALNE ZA VRELE DANE: Leti nosite odeću samo od ovih materijala!

Vreme je da krenete u potragu za savršenim letnjim komadima napravljenih od materijala u kojima se nećete preznojavati.

Pojačano znojenje tokom leta je normalno i potrebno pa je poželjno odabrati tkanine u kojima ćete se manje znojiti pri visokim temperaturama.

I dok je pojačano znojenje uobičajeno tokom letnjih meseci, mnogi ljudi dodatno pogoršavaju situaciju pogrešnim odabirom tkanina. Ako ste i vi jedna od njih, vreme je da krenete u potragu za savršenim letnjim komadima napravljenih od materijala u kojima se nećete preznojavati.

U nastavku donosimo pet najboljih izbora:

1. Pamuk

Prozračan i prijatan za kožu, pamuk je pravi izbor za vrele letnje mesece. Osim što ne zadržava toplinu, ovaj prijatan materijal upija vlagu s tela i aktivira njeno isparavanje. Jedno je sigurno, s odabirom pamučnih komada leti sigurno nećete pogrešiti.

2. Lan

Lagani i prozračni lan se ovog leta vratio na velika vrata i postao "must have" u ormarima trendseterki. Ova izuzetno udobna tkanina odlično će se uklopiti u različite stilske formule, a ono što je najbitnije – efikasno će sprečiti znojenje.

3. Keper

Ako se u letnjim mesecima teško odvajate od popularnog džinsa, ova tkanina je savršeni izbor za vas. Naime, keper se najčešće proizvodi od pamuka pa je vrlo prijatan za nošenje i vašoj koži će osigurati dovoljno vazduha. Samim tim, manje ćete se znojiti.

4. Svila

Ova luksuzna tkanina poznata je po tome što se prilagođava temperaturi tela pa ga leti hladi, a zimi greje. Osim što izgleda odlično, svila je tanka, prijatna za nošenje i ne podstiče znojenje. Ima li šta lepše od osećaja meke svile na koži?

5. Viskoza

Viskoza je tkanina koja je po hemijskom sastavu vrlo slična pamuku, dok svojim izgledom podseća na svilu. Upravo je zato odličan izbor za visoke letnje temperature jer hladi telo i sprečava pojačano znojenje.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter