Izvor:
30.05.2016 u 02:42
0

DIJETA PREMA HOROSKOPSKOM ZNAKU: Evo kako da smršate lako

Mršavljenje nekad zna biti zaista teško. Sigurno vam se desilo da krenete sa nekom dijetom, ali imate velike teškoće da održite ritam i ispoštujete njena pravila.

Možda dijeta ne odgovara vašem horoskopskom znaku. Probajte da uskladite ishranu sa svojim horoskopskim znakom.

OVAN – Ovnovi su poznati po tome što su strastveni i tvrdoglavi. Iako možda počinju dijetu sa velikim entuzijazmom, imaju tendenciju da im dosadi veoma brzo. Najbolja ishrana za ovnove će biti upravo ona koja im omogućava da jedu začinjena i raznolika jela.

Predlog: Atkinsonova dijeta će većoj grupi ovnova koji vole jaku hranu pomoći da brzo smršaju, ali na duže staze. Temelj ove dijete jeste obraćanje pažnje na veličinu obroka i redovno merenje.

BIK – Bikovi su poznati po tome što su tvrdoglavi i neaktivni i često provode dosta vremena sedeći. Takođe, još jedna ne tako zdrava navika je da uživaju u ukusu slanih jela.

Predlog : Odricanje od ugljenih hidrata i žitarica je ključno za Bikove. Paleo dijeta je idealna za one koji vole meso, mnogo povrća i voća i da jedu koliko žele bez nekih ograničenja i gladovanja. Nema brojanja kalorija što je dodatni bonus za Bikove.

BLIZANCI – Blizanci vole interesantne i nove dijete. Nisu probirljivi i skloni su lakom nabacivanju kilograma i zbog toga im je potrebna raznovrsna ishrana u kojoj se ne jedu iste namirnice svaki dan.

Predlog: Mediteranska dijeta će omogućiti Blizancima da uživaju u različitim internacionalnim jelima, jer je ujedno i zdrav način ishrane i inspirisana je tradicionalnom kuhinjom Italije, Grčke, Maroka i Španije.
Makrobiotička ishrana daje notu orijenta, a Pritikinova ih rešava uglavnom zdravstvenih problema vezanih za preosetljive nerve.
UN dijeta je za blizance koji su baš "zabrazdili" i imaju veliki višak, a ipak i dalje žele da uživaju u svakodnevnim promenama jela.

RAK – Rakovi odlikuje tendencija da jedu na emotivnoj bazi. Sočni, obilni obroci sa toplim supama i ukusnim varivima u zimu i lakim, osvežavajućim salatama letisu pravi izbor za Rakove.

Predlog: Ova dijeta će vam pomoći da pojačate karakter, a pored toga vaša ,,emotivna glad'' će biti zadovoljena ali na jedan zdrav način. Sve namirnice suu opticaju jedino je vremenski raspored bitan.

LAV – Lavovi uživaju u hrani koja je bogata i ukusna. Njima je potrebna dijeta koja u svom jelovniku ima dosta različitih namirnica, ali je bitan i strog raspored koji moraju da prate. Kada se nešto odluče, ništa ih ne može zaustaviti!

Predlog: U prvoj fazi primene dijete, fokus je na čistim proteinima, u nastavku dijete, kako napredujete, postepeno se dodaju i druge namirnice. Prvih par faza ove dijete vam neće biti teško.

DEVICA – Device vole „pametne“ pristupe u ishrani. Za njih nisu komplikovane dijete. Izbegnite to odabirom dugoročnog načina ishrane.

Predlog: Vegetarijanstvo je odlično za Device. Sveže i integralne namirnice koje obično zatevaju malo vremena za pripremu, će odgovarati Devicama i dugoročni način ishrane će im pomoći da izbegnu zamka da postanu žrtve dijete. Ima mnogo različitih načina vegetarijanske ishrane i Device mogu odabrati neki koji uključuje jaja, mlečne proizvode ili ribu.

VAGA – Idealna dijeta za Vage jeste neka koja je uravnotežena.Oni su veliki sladokusci, pa im treba ishrana koji kombinuje ovo na najbolji mogući način, ali da nije previše stroga.

Predlog: Glikemijski indeks dijeta (GI ili Francuska dijeta) će vam omogućiti uživanje u hrani na osnovu rangiranja u okviru glikemijskog indeksa. Uz pomoć nje ćete održati dobar nivo šećera u krvi i da izbeći žudnju za bilo kojom vrstom hrane.

ŠKORPIJA – Škorpija ima i "sve ili ništa" pristup hrani i vežbanju. Čak ni Lav ne može da parira Škorpiji kada je snaga volje u pitanju.

Predlog: Tečna dijeta je upravo ono što treba škorpijama. Raznolika, bogata ukusima sa dosta svežih namirnica obradovaće stomak a i telo svake škorpije. Pored toga, jasan plan će omogućiti da škorpija ne mora mnogo da izmišlja već samo prati smernice.

STRELAC – Strelac slobodnog duha uživa u egzotičnim ukusima. Azijski ukusi su odlični za nepce Strelca, a sličan stil ishrane fokusiran na začinskoj biljci kari, svežim plodovima mora, pirinču i povrću će učiniti čuda za figuru Strelca.

Predlog: Dijeta koja podrazumeva jednostavne obroke sa kuvanim povrćem, ribom i plodovima mora i pirinčem će biti idealna za Strelce. Ukusni sosovi i začinjena hrana sa karijem će zaokružiti ovaj plan ishrane.

JARAC – Jarčevi su dobro fokusirani i vole strukturu i rutinu. Način ishrane koji će dozvoliti da jedu hranu na koju su navikli je najbolji za Jarčeve. Biće istrajni, da bi zadržali postignute rezultate.

Predlog: Za veoma krute Jarčeve koji žele da se drže šablona ova dijeta je idealna jer traje tri meseca i traži disciplinu koja Jarčevima ne manjka.

VODOLIJA – Vodolije su jedna vrsta buntovnika kada je ishrana u pitanju. Oni vole da izgrade sopstveni plan i omoguće sebi izražavanje individualnosti, ali pronalaženje ovakvog plana dijete može biti teško.

Predlog: Brojenje kalorija je idealno za Vodolije, jer same mogu pronaći kombinaciju jela koja prija baš njihovim nepcima, a da sa druge strane znaju da će smrašti. Ako želite da gubite kilograme potrebno je da kontrolišete dnevni unos kalorija – treba da bude do 1500 kalorija, ako želite da zadržite postojeću kilažu onda se krećite u brojkama oko 2000 kal. Budući da imate i određenu dozu pedantnosti ovo brojanje će vam ići sa lakoćom, a ne sumnjamo da će imati i po kuhinji izlepljenje tablice sa kalorijskim vrednostima namirnica.

RIBE – Za Ribe hrana treba da bude opuštajuće iskustvo. Njima treba plan ishrane koji obezbeđuje strukturu bez previše ograničenja.

Predlog: Srećom po Ribe veliki broj dijeta će im odgovarati! Svaki od ovih izbora će obezbediti strukturu i omogućiti da izrazite svoju individualnu kreativnost. Uparite jedan od ovih planova sa vežbama joge.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter