Izvor:
18.05.2017 u 12:49
0

HOROSKOP OTKRIVA: Kakva ćete majka biti prema znaku vašeg zodijaka!

Zvezde otkrivaju razne osobine našeg karaktera, ličnosti, pokazuju nam na kojim poljima bismo mogli najbolje da se ostvarimo, govore sa kojim drugim horoskopskim znakom se najbolje slažemo i još mnogo toga.

Ovog puta u nastavku pročitajte šta kaže horoskop kakvi ste u ulozi majke prema znaku vašeg zodijaka!

Gde nam se nalazi Sunce u natalnoj karti, u kojoj kući i znaku, opisuje na kom životnom polju želimo da zablistamo i da se ostvarimo i dokažemo kao individue, pokazuje koliki nam je ego i koliko žudimo za ostvarenjem i priznanjem.
Sunce je naša suština, pa znak u kome se nalazi naše Sunce najbolje opisuje našu srž i i na koji način ostvarujemo svoje želje i ciljeve, kao i kakva nam je volja i u kom smeru nas vodi.
Pošto je Sunce naša suština, u nastavku teksta pročitajte kakav je svaki horoskopski znak kao majka, kako doživljava majčinstvo, kako se ponaša prema deci, kako ih vaspitava i čemu ih uči, ali i ostale bitne karakteristike.

Majka Ovan

Ovan je izuzetno borben znak, vatren, preduzimnjiv. Majka Ovan je samostalna, voli da bude vođa, prema tome voli pomalo da naredjuje svojoj deci, komanduje, traži disciplinu, red, rad i poštovanje. Ova majka ce svoju decu naučiti da postanu samostalna, da samostalno donose odluke, veruju u sebe i budu borci u životu. Podržaće ih u svemu, negujući njihovu samostalnost, želeći da stvori budućeg vođu, ratnika, radnika i hrabrog borca kroz životne nedaće, jer je i sama takva. Radiće na tome da što pre osamostali svoju decu da se izbore za sebe i da bude sigurna da mogu da se otisnu u svet bez njene pomoći i bilo čijeg oslonca. Ovan je sportski tip osobe, pa će verovatno svoju decu podsticati da se bave sportom, razvijaju disciplinu i budu uvek fizički aktivni i konstruktivno koriste svoju energiju. Ovo je zahtevan roditelj jer želi iz svog deteta da izvuce maksimum, pa moze nekada da se ponaša kao vojnik koji kinji, tera na izazov, na čemu ce dete kasnije biti zahvalno. Ovan jednostavno ne voli pasivnost, slabost i odustajanje, majka Ovan je požrtvovan borben roditelj, koji se poštuje jer od deteta stvara nezavisnog sposobnog borca na koga je ponosan.

MAJKA BIK

Bik je pasivan praktičan znak koji voli uživanje i udobnost. Majka Bik je odlična domaćica, voli kuhinju i dom, pa ce ih učiti tim vrednostima, takođe će naučiti decu da vrednuju novac i rad, nastojeći da ih ubedi da budu materijalno nezavisni i samostalni. Majka Bik je nežna i pažljiva, voli da ugadja svojoj deci, da ih mazi, ali uci ih da je bitno raditi, biti samostalan finansijski, ali znati i uzivati u životu. Bik nije naročito preduzimljiv i aktivan kao Ovan, ove majke su dosta suptilnije bez velike inicijative i direktnog svesnog uticaja na decu. Nisu stroge, zahtevne, tražiće od dece da budu vredna, poštena i da neguju porodične vrednosti, budu dobri domaćini i supruge kada odrastu. Usadiće im osecaj za vrednovanje novca, rada i praktičnih stvari u životu. Majka Bik ce svoju decu grliti, maziti, tepati, voleti, pružiti sigurnost i ljubav, ugađati sa slatkišima i ukusnim jelima, ali će im nesvesno usaditi potrebu za novcem i materijalnom sigurnošću kao glavne baze pored porodice i kućevnog života.

MAJKA BLIZANAC

Blizanac je misaoni znak društven i komunikativan, prilagodljiv. Majka Blizanac voli komunikaciju, učenje, putovanja i druženja, vrednuje umni rad i umne sposobnosti, pa ce sve to preneti i na svoju decu. Ova majka ce učiti svoju decu učenju i mentalnom radu, vec kao vrlo mače naučiće ih da pišu, podsticaće ih da crtaju, računaju i izražavaju se na sve moguće načine tražeci njihov talenat. Poturaće im knjige onako usput, ali naglašavati važnost učenja, znanja i informisanosti, kod dece će razvijati sposobnost za komunikaciju i logicno razmišjanje, snalažljivost će isticati kao najbitniju osobinu u životu.Već u osnovnoj školi navići će ih na nenadana putovanja i stvoriti kod njih strastvenu ljubav prema putu, drugim zemljama i učenju stranih jezika i svega novog i interesantnog. Ova majka je gladna znanja, informacija, pa ce nesvesno a mozda i svesno sve to preneti na decu. Bezbrižnost i lepršavost, veselost, takođ ova pozitivna majk, koja nije sklona brigama i crnim mislima, optimizam ce svojoj deci preneti u amanet.

MAJKA RAK

Rak je pasivan ali emotivno preduzimnjiv znak, majka Rak je osećajna tradicionalna žena i domaćica, puna nežnosti, blagosti i razumevanja. Ova majka svoju decu uči porodičnim vrednostima, vrednostima doma i ognjišta, vernosti i odanosti suprugu, sebi i porodici. Porodičan život joj je na prvom mestu, pa će ih naučiti da to postanu i njihove vrednosti da poštuju, poznaju svoje pretke, dom i porodičnu tradiciju. Svojoj deci ce usaditi porodične vrednosti kao najbitnije, upoznati ih sa svojim korenima, ove majke vole istoriju i sve što je staro i trajno u vremenu,pa će to preneti i na svoju decu. Rak je nežan empatican roditelj, koji će utešiti, ohrabriti, pružiti nežnost, toplinu i ljubav. U njoj ce dete uvek imati oslonac i razumevanje, učiće ih da budu oprezni i ne poklanjaju poverenje olako svakome, ali ce ih naučiti dubokoj odanoj ljubavi preme onima kojima poklone svoje poverenje.

MAJKA LAV

Lav je vatreni delimično pasivan znak, majka Lav je ponosna, borbena i prkosna, ova žena je izuzetno samosvesna i samouverena, hrabra ali nije sklona riziku. Svoju decu će naučiti da prvenstveno budu ponosna, da budu borci i uvek drže visoko uzdignutu glavu. Ova majka će im usaditi osećaj sopstvene važnosti, kao i potrebu da se bude prvi i najbolji u svemu, da se izaziva divljenje uvek i svuda. Kreativnost i talenat vođe naslediće deca od majke Lava, kao i podsticaj da ih neguju, ove majke su tople i nežne, svoju decu brane kao lavice spremne da rastrgnu svakoga ko se usudi da dirne njihovu nejač. Jos kao sasvim male uvečće ih u životnu arenu i napraviti od njih malog lavića, hrabrog, odvažnog spremnog da podigne glas i na duplo snažnijeg i većeg od sebe. Gledaće svoju decu ponosno sa odobravanjem, ponosna na snagu koju su nasledili od nje kao i odvaznost. Ove žene su rođene vođe i organizatori, verovatno imaju neku dominantnu ulogu, ako ne na poslu ono sigurno u porodici gde su one glava porodice i one donose odluke, pitaju se, zapovedaju, dominiraju. Takođe, usadiće deci osećaj za lepotu za estetiku i potrebu da se kite kao šareni pauni, jer želja da se bude u centru pažnje će se nesvesno preneti i na decu.

MAJKA DEVICA

Devica je praktican prilagodljiv pasivan znak, majka Devica je vredna, predana poslu, radu, zdravlju, ima sklonost da preterano brine, pa to može nesvesno preneti i na decu. Zahtevaće od dece da budu vredna, radna, poslušna, da štede i vrednuju novac i rad svake vrste. Naučiće decu da štede, planiraju, analiziraju sve do tančina jer je i ona takva, da brinu o svom telu i zdravlju, da se hrane zdravo, vežbaju kako bi uvek bili vitalni, usadiće im osećaj odgovornosti za sebe i ljude oko sebe i da ništa ne prepuštaju slučaju i da se sve može kontrolisati samo ako se želi. Usadiće deci radne navike i osećaj za obaveze i odgovornost, što je svakako lepo i korisno za svako dete, takođe i ljubav prema znanju i učenju, a prvenstveno što se tiče zdravlja, prenece svesno i na svoju decu. Majka devica ce biti zahtevna, puna kritike nikada neće biti zadovoljna koliko god dete da se trudi, pa može stvoriti nesvesno frustraciju kod dece.

MAJKA VAGA

Vaga je društveni aktivni znak, majka Vaga je prefinjena, lepih manira, mazna, ima damsko ponašanje, pa će to potencirati i kod svoje dece.Vaga će svoju decu učiti društvenosti i angažovanosti kada je komunikacija u pitanju. Lepi maniri, sklad, takt i smirenost će svesno potencirati i kod njih na fin, nenametljiv način. Naučiće svoju decu kulturi i umetnosti komunukacije, u kojoj je virtuoz, kao i potrebi da se postigne kompromis u odnosu. Na fin nenametljiv nacin staviće im do znanja da je kultura odnosa vrlo bitna i da je druženje, razgovor, šala, smeh vrlo bitan segment života. Takođe će decu naučiti da je saradnja vrlo bitna i da je dobro stvarati sebi tokom života prijatelje i saradnike, nikako neprijatelje. Ova majka će svoju decu takođe naučiti da je izgled vrlo bitan i usadiće im naviku ka doterivanju, nezi svog tela, vežbanju, a sve u službi lepote, vitalnosti, pa i zdravlja. Fizički izgled igra veliku ulogu kod ovih majki, pa će se truditi da to usade i svojoj deci i nametnu im potrebu da se ulepšavaju i iz sebe po tom pitanju izvuku maksimum.

MAJKA ŠKORPIJA

Skorpija je pasivan neaktivan znak, majka Škorpija ima savršenu samokontlolu kada su emocije u pitanju, pa će to svesno učiti i svoju decu, da kriju svoje emocije da budu oprezna jer svuda leži opasnost i pretnja, pa treba biti na oprezu kako ne bi stradali. Ove majke su previše oprezne i bojažljive, u svemu vide opasnost i pretnju, pa svojoj deci žele da usade oprez i nepoverenje prema drugima, ali i životu. Jer one su ubeđene da niko nema dobre namere i da svi žele da im na neki način naude, zato ne vole nikada da otkrivaju svije misli, želje, planove, vrlo su tajanstvene i to svesno prenose na decu. Ove majke su ustvari nesigurne i ranjive pa se kriju iza savršene hladnoće i samokontrole, svoju decu vole dubokom povezanošću i posvećenošću. One se sporo prilagodjavaju, ne vole promene, vole sigurnost svake vrste, posebno emotivne i materijalne prirode, pa svemu tome uče i svoju decu kako svesno tako i nesvesno.

MAJKA STRELAC

Strelac je prilagodljiv vatreni znak, majka Strelac je vesela, društvena i pozitivna ličnost, pa će to nesvesno prenositi na svoju decu. Ova majka će svojoj deci usaditi ljubav prema učenju, putovanjima i prostranstvu, ali i avanturama svih vrsta, naročito kada su otkrivanja novih stvari u pitanju. Majka Strelac će želeti da joj deca budu obrazovana, svestrana, pobožna i poštena, iskrena i dobronamerna prema svima, pa ce te osobine negovati i podsticati kod njih. Takođe, uciće ih da se brzo prilagođavaju i budu društveni i otvoreni za komunikaciju i da je ceo svet zapravo njihov dom, a priroda, putovanja, strane zemlje, druge kulture kao i upoznavanje svoje planete i svakog njenog kutka, smisao i cilj života. Uciće ih takođe da prihvataju i vole rizike kao i rizične sportove, ali i sve ostale aktivnosti koje imaju veze sa akcijom, opasnošću i adrenalinom, kao što je ronjenje, planinarenje po nepristupačnim predelima, skakanje iz padobrana, i mnogih drugih aktivnosti. Ove majke će deci usaditi potrebu za stalnim kretanjem, sportom, ali i mentalnim izazovima jer je Strelac vrlo svestrana i slojevita ličnost koju zanima baš sve i sve to želi da nauči i isproba na ličnom primeru.

MAJKA JARAC

Jarac je praktičan preduzimljiv znak, majka Jarac će svoju decu prvenstveno učiti samostalnosti, odgovornosti, trudu, radu i upornosti. Usadiće im snažan osećaj odgovornosti i potrebu za pronalaženjem životne svrhe, od malih nogu će im nametati obaveze, zadavati sitne poslove kako bi ih pripremila za one krupnije. Majka Jarac nije naročito nežna, često ne ume da pokaže svoje emocije, stroga je, zahtevna, jer želi da njena deca uspeju u životu i postanu neko i nešto, imaju svoju profesiju i novac i budu samostalna i nezavisna. Naučiće decu vrlo rano da vrednuju rad i odricanje zarad konkretnog trajnog uspeha i da imaju zacrtani cilj pred sobom, kao i da je ambicija svrha i smisao života. Biće stroga, a sve u cilju da stvori sposobne samostalne ličnosti koje neće zavisiti od drugih ni u kom smislu- materijalno, emotivno, egzistencijalno. Usadiće im uverenje da je materijalna sigurnost na prvom mestu, pa sve ostalo i da bez sigurnosti, štednje i konstantnog mukotrpnog rada i postavljanja novih ciljeva nema ni svrhe života.

MAJKA VODOLIJA

Vodolija je nepromenjivi misaoni znak, majka Vodolija će svoju decu učiti da budu samostalna u razmišljanju, donošenju odluka i da budu svoja u životu. Ova majka neće ništa nametati svojoj deci jer smatra da je sloboda odlučivanja neophodna svakom mislenom biću i da ono najbolje samo zna sta je za njega najbolje. Od svoje dece ce želeti da budu informisana, da uče, šire svoja znanja, objasniće im važnost toga, nadajući se da će sami shvatiti da je ona u pravu i da to govori iz najbolje namere. Ova majka će svoju decu učiti da budu svoja, originalna, da se ne prodaju ni za šta na svetu jer sloboda nema cenu i da svoje odluke donose samotalno. Od malena će podsticati decu na umne razgovore na razne teme i od opšteg značaja, želeće da čuje detetovo mišljenje na razne teme, kao i detetov stav i tražiće od deteta jedino da ima stav i mišljenje o svemu. Takođe, učiće svoje dete da razmišlja, uči, čita, druži se, razmenjuje ideje sa obrazovanim osobama i da se druži sa sebi sličnima. Želeće da njena deca budu humani dobri ljudi, predočiće im važnost grupacija, udruženja i saradnje sa drugim ljudima, a sve u cilju sveopšteg boljitka i dobra. Ove majke su vrlo nezavisne i mentalni stimulans im je najbitniji, pa će sve to preneti i na svoje potomke.

MAJKA RIBE

Ribe su promenjiv pasivan znak, majka Ribe je nežna, brižna, puna ljubavi i pažnje za sve, a posebno za svoju decu. Ove majke svoju decu uče emotivnosti, kao i neophodnosti da se razume svaki čovek i da mu se uvek pomogne i izađe u susret. Biti požrtvovan i pomagati drugima u nevolji je najbitnija osobina koju će ove majke usaditi svojoj deci. Naučiće svoju decu nesebičnosti, humanosti, požrtvovanju, ali ove majke su sklone i samoobmani, pa će to nesvesno preneti na svoju decu kao obrazac ponašanja. Nekada treba i svoju udobnost podrediti drugome, savetovaće ove majke decu, nesvesno praveći od svoje dece potencijalne žrtve prevaranata i manipulatora. Ove majke u ljudima vide samo ono najlepše i često previde loše osobine drugih, što ih može skupo koštati, i to nažalost prenose na svoju decu. Takođe će podsticati sklonost ka umetnosti, pevanju, pisanju crtanju jer i same sigurno poseduju neki od ovih talenata, a koji će deca svakako naslediti od nih.

Izvor: mogujatosama.rs
Foto: Twitter/Prijedor24h

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter