Izvor:
02.10.2018 u 16:54
0

EMOTIVNI ODNOSI: Evo koliko godina partner treba da bude stariji od vas kako se vaš brak ne bi završio razvodom!

Svima nama je poznato to da su godine samo broj i da ih prava ljubav ne broji, ali…

Kada su u pitanju ljubavni i emotivni odnosi, razlika u starosti između partnera igra veliku ulogu i može da utiče na njihov odnos i eventualnu mogućnost raskida ili razvoda.

Razlika u godinama ima itekakav uticaj na to da li će vaša bajka trajati do kraja života ili će nestati sa sledećim lastama. Istraživanje Univerziteta Emori u Atlanti pokazalo je koja je idealna razlika u godinama kada su u pitanju partneri koji žele da sklope brak, a podaci su prikupljeni nakon ispitivanja u kome je učestvovalo 3.000 osoba. Otkriveni su i neki zanimljivi podaci o razvodu, deci i emotivnom stanju.

Parovi kod kojih postoji 5 godina starosne razlike imaju 18 odsto veću šansu da se razvedu u odnosu na one parove kod kojih je jednogodišnja razlika. Partneri sa jednom godinom razlike imaju samo 3 odsto šansi za prekid odnosa, dok verovatnoća za razvod skače do 34 odsto ukoliko je razlika 10 godina. Osobe sa razlikom od 20 i više godina imaju čak 95 odsto šanse da prekinu zajednički život. Statistički podaci ukazuju da supružnici s jednogodišnjom razlikom imaju najveće šanse da njihov brak bude uspešan i trajan.

Razlika u godinama nije jedini pokazatelj stabilnosti i uspešnosti braka. Stručnjaci su došli do zaključka da parovi koji su dobili dete pre venčanja imaju 59 odsto manje šansi za prekid emotivne veze u odnosu na one bez dece. Još jedna zanimljivost je ta da su se parovi koji su zajedno dve godine 43 odsto manje razvodili u odnosu na one koji su zajedno ispod dve godine. Parovi koji su proslavili 10. godišnjicu braka 94 odsto manje su se rastajali u odnosu na ostale.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter