Izvor:
13.11.2018 u 10:26
0

MODERNE VEZE U KRIZI, DA ILI NE: Muškarci i žene sve češće proveravaju mobilne telefone partnera!

Prema anketi koju je sprovedena, skoro jedan od pet muškaraca i jedna od četiri žene su priznali da tajno proveravaju telefon svog partnera.

– Konstantno proveravanje telefona partnera je vrlo delikatna situacija. Obično proveravanje telefona partnera ukazuje na nepoverenje. Ako pokušavate da postignete udobnost ili sigurnost u vezi s nečim što vas uznemirava, verovatno je bolje da se obratite svom partneru i porazgovarate, rekla je bračna savetnica Stefani Makadan.

Veliki broj bračnih savetnika takođe smatra da je crveni alarm kada jedan od partnera počne da kontroliše i proverava aktivnosti drugog partnera. To je znak da dolazi do gubitka poverenja i da se trebaju što pre preduzeti adekvatne mere koje će predstavljati pokušaj očuvanja veze.

Većinu ljudi koji špijuniraju je sramota zbog tih postupaka, ali obično proveravaju aktivnosti svog partnera na društvenim mrežama u stanju očaja. Do proveravanja aktivnosti na mobilnim telefonima najčešće dolazi zbog toga što ne veruju svojim partnerima kada im kažu šta zaista čine u stvarnosti, a neretko sumnjaju i na prevaru.

Elizabet LaMote, bračna terapeutkinja i osnivačica Centra za savetovanje i psihoterapiju u Vašingtonu izjavila je kako su sve češće situacije kada dolazi do raskida veze upravo zbog toga što se jedan od partnera ljuti zbog narušavanja privatnosti "čačkanjem" telefona.

– Ako napravite invaziju na privatnost, a ništa ne preduzmete na ozdravljenju i obnovi poverenja, to vam govori da prolazite kroz tešku emotivnu krizu. To nije zdravo, istakla je ona.

Isto tako, stručnjaci za veze savetuju da je najbolje direktno porazgovarati sa svojom devojkom ili dečkom o svim vašim sumnjama.

Zaključak ankete je da ako je vaš odnos otvoren, pošten i ima redovne rutine koje grade poverenje, onda neće biti potrebne nikakve skrivene aktivnosti. Iako ćete u jednom momentu posumnjati u vernost partnera, što je apsolutno normalno, sačekajte dok ne uočite jasne znakove prevare.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/SweetDream/alojz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter