Izvor:
22.11.2018 u 11:49
0

ŽENE NE MOGU DA IM ODOLE: Muškarci su najpoželjniji u OVIM odevnim komadima!

Zanimljiva studija Univerziteta Notingem Trent otkrila je u kojima odevnim komadima muškarci izgledaju najseksepilnije.

I dok bi neki pomislili da je reč o trenerci ili, nasuprot tome, elegantnom odelu, istraživanje je pokazalo drugačije: Muškarci su ženama najprivlačniji kada nose bele majice.

U istraživanju je učestvovalo 30 žena, starosti od 18 do 25 godina, koje su imale zadatak da na osnovu fotografija muškaraca ocene njihovu privlačnost.

Rezultati su pokazali da su učesnice najviše ocene dale onima koji su nosili bele majice, a zanimljivo je da nisu imali savršen oblik tela, poput isklesanih trbušnjaka i izraženih mišića ruku i ramena.

One su zanemarile estetiku, te su ih privukli oni muškarci koji nisu imali idealne proporcije, ali su nosili bele majice.

Prema tome, kada nose belu majicu, muškarci su privlačniji ženama čak 12 odsto, a tajna se krije u optičkoj iluziji – ova boja vizuelno širi ramena i sužava struk, a u prvi plan ističe V oblik tela.

"Bele majice na muškarcima poboljšavaju percepciju o zdravstvenom stanju, kao i samoj privlačnosti onih koji ih nose. Naravno, postoje individualni ukusi, ali ovo istraživanje je pokazalo kako moda može da ima pozitivan ili negativan uticaj na percepciju atraktivnosti i zdravlja ljudi", istakli su istraživači.

Izvor: B92
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter