Izvor:
03.03.2019 u 16:04
0

BUDITE NASMEJANE I SREĆNE: Zašto je veoma važno da se opustite?

Da li sam dobro uradila posao? Da li će me pozvati nakon dejta? A šta ako neće? Zbog čega se onaj čovek smeje na ulici, da nije možda meni? Zašto me ovako čudno ova žena gleda na stanici, da nisam možda nešto naopačke obukla, ili su mi patike otpertlane?

Da li su to samo neka od pitanja koja postavljate samoj sebi? Ukoliko jeste onda imate problem sa preteranim razmišljanjem o čemu god da je reč. Stooop!!! Prekinite tako da razmišljate, zato što time same sebi stvarate bespotrebne brige, misleći unapred i više nego što je potrebno.

Istina je to da osim što se opterećujete negativnim mislima, iscrpljujete i sebe i vaše odnose sa drugima. Ukratko, stvarate napetost. Da li toliko preterano razmišljate o nečemu da se izgubite u fokusu preuveličane slike i tu krećete da stvarate probleme koji nisu stvarno tu?

Prekomereno razmišljanje počinje od bezazlene stvari npr. Nalazite se u vašem omiljenom butiku i neka krpica vam je zapala za oko, uzmate je i u sebi se premišljate da li da je kupite, da li je skupa, šta ako negde nađete lepšu, ili ipak to nije ta boja. Međutim, vi je kupite i nakon što izađete iz butika krećete sa žaljenjem zašto ste potrošili novac na glupost i počinjete da se nervirate. Da li vam je drama oko toga zaista potrebna? Mi ćemo vam odgovoriti: drama oko toga vam defitnitivno nije potrebna!

Sve unapred planirate i u vašoj glavi razmatrate sve moguće situacije? Neko vam ne odgovori odmah na poruku, a vi već u vašoj glavi stvarate svaki mogući scenario počev od onog najgoreg… Ili prelazite ulicu, vidite da se neko došaptava, odmah mislite da pričaju o vama? Jedna od najlošijih stvari koja vam se može desiti od preteranog razmišljanja jeste nesanica. Legnete, gledate u plafon, i razmišljate. Umesto spavanja i odmora, vi mučite vaš organizam time što mu ne dozvoljavate da se odmori i u toliko se opterećujete, pa čak i time što ne možete da spavate. Sve to dovodi do anksioznosti i još veće nesanice. Pa sad dobro razmislite da li je to zdravo?

Prihvatite vašu situaciju i pronađite rešenje da izađete iz nje. Nikad nije kasno da uključite lampicu, vratite se jedan korak i u sebi pomislite zašto sam sama sebi stvarala napetost razmišljajući preterano o mnogim stvarima. Trudite se da se ne opterećujete svakojakim glupostima, pogotovo onim koje negativno utiču na vas. Budite pozitivnije, bavite se aktivnostima kojima ste oduvek želele, a niste imale vremena, izlazite sa društvom. Videćete da je to mnogo zanimljivije nego da se družite same sa vašim negativnim mislima.

Svaki čovek ima neku brigu, ali one se lakše prevaziđu u dobrom društvu, zato nemojte biti same! Uživajte u sitnicama, mnogo ih je. Sagledajte život iz jednog potpuno drugačijeg i pozitivnijeg ugla. Ima istine u onome što kaže Konfučije: Sreća se nalazi u svemu. Treba je samo znati izdvojiti.”

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter