Izvor:
09.03.2019 u 09:40
0

NA PRVOM MESTU TREBA SEBE DA VOLITE: Uplovite u čari bezuslovne ljubavi!

Ne čekajte da se zavolite tek kad izgubite par kilograma viška ili dobijete povišicu. Ljubav prema sebi je bezuslovna a samoprihvatanje možda i najvažnija lekcija koju treba da savladate.

Ovih dana smo toliko zauzeti ugađajući svima, da smo zaboravili kakav je osećaj biti srećan u sopstvenoj koži. Brz tempo života i gomila obaveza ne ostavljaju puno vremena za brigu o sopstvenim osećanjima.

OK, ako vam se vreme za učenje da se zavolite ipak učinilo kao luksuz, samo pogledajte najuspešnije ljude na svetu – prioriteti su im rad na sebi i briga o sopstvenim željama! Ovo nije privilegija odabranih, svako može i treba da se zavoli. Bez ljubavi prema sebi nema ni ljubavi prema drugima. Bingo! Slede ljubavne tehnike.

Budite ljubazni prema sebi

I dalje govorite da niste dovoljno dobri, da ste lenji ili beskorisni? Oprez: u opasnosti ste da postanete ono što mislite o sebi. Naše misli mogu biti naši najveći neprijatelji. Oprostite sebi, bilo da ste uprskali na intervjuu za posao ili preskočili ispitni rok. Ako želite da popravite stvari i postanete najbolja verzija sebe, prvo je pravilo da se oslobodite osećaja krivice. Budite strpljivi sa sobom, usvajajte nove veštine.

Naučite da kažete ne

Nemogućnost da kažete ne je jedan od najčeših uzroka konflikta sa samim sobom. Unutrašnja snaga se ne reflektuje u stvarima koje činite, već u onima koje ne činite. Ako nešto ne želite, naučite to i da kažete. Prihvatite činjenicu da ne možete svima da ugodite, i da to ne znači da ste sebični. Ne zaboravite: samo vi imate pravo da raspolažete svojim slobodnim vremenom.

Pronađite više vremena

Napravite pauzu i opustite se. Nedostatak vremena može izazvati stres, a povremena samoća nekada je najbolji lek. Ljudi koji provode vreme sami znaju kako da obnove sopstvenu energiju i budu bolji i sebi i drugima. Savet: Pripremite penušavu kupku ili uživajte u svim bjuti ritualima koji vam padnu na pamet. Naučite da se brinete o sebi. Niko to neće učiniti umesto vas.

Udelite sebi kompliment

Ako se osećate seksi ili mislite da izgledate sjajno, slobodno to i recite. Iako zvuči kao kliše, život je kratak da ga trošite na negativne misli. Svakodnevno delite komplimente i naučite da ih primate. Živite u trenutku i uživajte u sebi… na svaki mogući način.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter