Izvor:
27.04.2019 u 17:02
0

ISTRAŽIVANJA POKAZALA: Evo zašto neki parovi češće imaju seks!

Zašto neki parovi češće vode ljubav od proseka? Naučnici imaju odgovor i stvar je u – karakteru.

Svaka je veza drugačija i jedinstvena, ali retko ko se može suzdržati od poređenja sa drugima. Parovi se najčešće upoređuju kad je seksualni život u pitanju iako stručnjaci i psiholozi uporno ponavljaju da to nema nikakvog smisla.

Novo istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Research in Personality sproveli su naučnici na univerzitetu na Floridi koji su pratili 278 heteroseksualna oženjena para ne bi li otkrili razloge zašto jedni parovi imaju živ, a drugi slab seksualni život, kao i to koliko su zadovoljni.

Parove su ispitivali testovima ličnosti, a osim toga morali su voditi dnevnik o učestalosti seksualnih odnosa i opšteg zadovoljstva. Studija je otkrila da novopečeni parovi vode ljubav tri do četiri puta za dve nedelje i da su glavni pokretači intimnosti muškarci. Takođe su otkrili da učestalost seksa zavisi od ženske otvorenosti za nova iskustva i simpatičnosti, prema psiho testu.

Mogu reći da većina istraživanja pokazuje da se parovi, od kojih je većina veoma srećna, seksaju u proseku tri do četiri puta nedeljno. Nismo sigurni kakva je tačno situacija sa parovima koji su dugo u braku, rekla je psiholog Andrea L. Meltzer za NY Mag.

Što se tiče zadovoljstva, istraživanje je pokazalo da važnu ulogu igraju psihološke osobine partnera pa je kod muškaraca nivo zadovoljstva uveliko povezan sa nivoom neurotičnosti. Što je muškarac neurotičniji, to će biti manje zadovoljan, dok je kod žena situacija potpuno drugačija.

Premda očito puno zavisi od karaktera, kad je seks u pitanju, vratićemo se još jednom na početak teksta i podsetiti da je seksualni užitak individualan i da jedino vi znate koliko ste zadovoljni. Ili niste.

Izvor: Opusteno.rs
Foto: Twitter/Dupli Lav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter