Izvor:
14.05.2019 u 06:14
0

ŠTA NAM GOVORI PRVI POLJUBAC: Tajne koje otkrivaju mnogo toga o vašem partneru!

To je ultimativni prirodni test. Iz ljubljenja, tvrde naučnici

Sledi li ih uskoro još

Usred ljubljenja vaš nivo hormona zbog kojih se osećate dobro, dopamina, trebao bi skočiti u nebo. Ali ako vam je osećaj tako‑tako dok ispreplićete jezike, nivo dopamina je verovatno nizak pa baš i nema seksualne hemije.

Koliko se ko brine o sebi

Svako od nas ima specifičan ukus u ustima, miris i dah koji potiče od ishrane, genetike i opšteg zdravstvenog stanja, kaže Justin Garcia, direktor istraživanja na Institutu Kinsey na Sveučilištu Indiana u SAD-u. Naznake da je vaš tip lenčina kad je reč o zdravlju su gusta pljuvačka (što znači dehidraciju) i pepeljasti aftertaste (što znači da je verovatno pušač).

Kakav će biti seks

Ljubljenje vam može otkriti koliko je vaš partner pažljiv kad je reč o vašim željama i tome što se vama sviđa, kaže Garcia. Neko ko počinje laganim poljupcem i istražuje svaki delić vaših usta, verojatno će se fokusirati i na predigru te kako vas zadovoljiti. Neko ko odmah navali i uvali vam jezik, verovatno je sebičan i u seksu.

Kako je neko raspoložen

Ako je to brzinski cmok, a ne dugi poljubac, vaš partner je možda umoran ili pod stresom. Dugo ljubljenje od kojeg vam klecaju kolena i zaboravljate sve oko sebe znači da je srećan ili opušten ili da je na vas mislio satima.

Kakva vam je veza

“Ponekad poljubac može biti pokazatelj koliko su partneri povezani i koliko si znače”, objašnjava Garcia. Ako je već prošlo neko vreme otkad su vam se usne dodirnule, aktivirajte se kako biste se povezali. Ako ste danas već osmi put ukrali poljubac, onda ste jaki poput stene.

Šanse za orgazam

Spekuliše se da neprestano razmenjivanje pljuvačke među hetero partnerima može preneti testosteron u tragovima od njega ka vama pa će vam zbog toga porasti libido, kaže Kirshenbaum. Ostala istraživanja pokazuju kako se žene brže napale ako se dugo ljube.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter