RAZMISLITE DOBRO PRE NEGO ŠTO DONESETE KONAČNU ODLUKU: Rešile ste da mu oprostite prevaru! Ove stvari treba da znate pre toga!

Stručnjaci kažu kako laži najčešće ne prestaju jednom kada velika istina ispliva na videlo

Kada je u pitanju proštaj svi nam govore kako je to najbolje što možemo da učinimo i kako je to nešto što apsolutno oslobađa. Ipak zaboravljamo da je to pak jedna potpuno drugačija priča.

Ako ste se već suočili s prevarom  i razmišljate šta da uradite, oproštaj je samo jedna od stvari koje morate uzeti u obzir.

1. Ako su to jednom učinili, veća je verovatnoća da će to učiniti opet. Značajan broj muškaraca  koji varaju vara neprestano, bez obzira na posledice. Iako se to defintivno ne odnosi na sve ljude (mnogi će iskreno žaliti zbog svojih postupaka), bitno je ne smetnuti to s uma.

2. U stanju su da vas lažu, itekako dobro. Što verovatno shvatite tek kada otkrijete da su vam bili neverni. Stručnjaci kažu kako laži najčešće ne prestaju jednom kada velika istina ispliva na videlo. Jednom kada su uhvaćeni, oni nastavljaju da lažu, prekrivaju tragove, prećutkuju stvari i priznaju samo delimičnu istinu. A svi oni koji su se ikad susreli s nevernim partnerom znaju kako izdaja i laži mogu da bole i štetite podjednako kao i samo prevara.

3. Vaša i njegova ideja za 'nastaviti dalje' nisu nužno iste. Ako ste vi osoba koja o svemu voli da razgovara, a vaš partner e kratak i jasan, gotovo je nemoguće prebroditi neveru. Neki muškarci koji su varali kažu 'oprosti' i misle kako je to kraj rasprave. A kad god vi poželite da razgovarate o problemu, oni će biti ljuti i frustrirani. Ako vaš partner nije svestan toga da je potrebno mnogo rada na povratku poverenja, pitanje je je li uopšte moguće povratiti zdrav odnos.

4. Prevaru uopšteno doživljavate na različite načine. Ili je on jedan od onih koji želi da vasnagovori na oproštaj govoreći vam kako 'to stvarno nije ništa značilo' ili kako je vaša reakcija 'preterana'. Ovo su pokušaji da vas smiri, i ako čak i deluju nakratko uspešno, na duge staze neće učiniti ništa korisno niti će pomoći popravljanju veze narušene nedostatakom poverenjai neverom. Naprotiv, ovakvi pokušaji da vas se smiri znaju biti kontraproduktivni, jer vam on zapravo poručuje kako mu vaša ljutnja zbog njegove nevere nije važna.

 

 

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka