Izvor:
25.06.2019 u 19:37
0

NAUČNICI OTKRILI: Ko više laže, muškarci ili žene?

Muškarci se percipiraju kao konkretniji, pažljiviji i vođeni razumom. Prosečna žena mora da se prepusti emocijama i ne zna šta zaista želi. Muškarci analiziraju i rade, a devojke samo govore. Potpuno besmisleno.

Koliko je ova licemerna slika stvarnosti dokazano je u rezultatima studije sprovedene na koledžu u Londonu.

Istraživači su želeli da vide da li pol utiče na percepciju sveta i sposobnost komuniciranja. Istraživači sa prestižnog univerziteta su želeli da rezultati budu najpouzdaniji. U tu svrhu, uključeno je preko 40.000 ispitanika – učenika iz devet zemalja u kojima je jedan od službenih jezika engleski. Posmatranje je trajalo tri godine, tako da ne može biti grešaka.

Tokom eksperimenta učesnici su zamoljeni da procene svoje znanje o 16 različitih koncepata i teorija iz matematike. Ne radi se o proveri stvarnog znanja, već o našoj sklonosti da se hvalimo i govorimo neistinu. Tri od njih su izmišljene, tako da niko nije imao pravo da ih zna, a kamoli da ih razume. Analiza odgovora je omogućila procenu naše tendencije da govorimo i pretvaramo se da smo stručnjaci u oblastima o kojima nemamo pojma.

„Muškarci su mnogo gori od žena u tom pogledu“, pročitali smo u zvaničnom izveštaju studije. U praksi, to znači da se mnogi od njih samo pretvaraju da su mudri i da znaju sve o svemu. Obično je, međutim, ovo samo prazna priča. Boje se priznati neznanje jer imaju prirodnu potrebu da impresioniraju druge. Žene su u tom pogledu poštenije. Većina njih govori samo o temama koje su im poznate.

Stručnjaci ne nazivaju muškarce lažljivcima. Međutim, oni primećuju da ekonomski upravljaju istinom i prilagođavaju je vlastitim potrebama. Muškarci se hvale, insistiraju na vašoj (pogrešnoj) rečenici i pretvaraju se da su mudriji.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter