Izvor:
01.09.2019 u 06:07
0

KO NEMA SLUHA: Rečenice koje suprotni polovi različito čuju! (FOTO)

Ne kaže se džabe da su muškarci sa Marsa a žene sa Venere. Različiti polovi mnoge situacije doživljavaju potpuno drugačije, te nam se ponekad, kada ukrstimo mišljenja, čini kao da nismo prisustvovali istom događaju. Tome u prilog navešćemo šest fraza koje nemaju istu poruku za slabiji i jači pol.

"Hajde da razgovaramo"

Muškarci ovakvu rečenicu shvataju kao problem koji bi trebalo da se reši. Misle da je nešto pošlo naopako. S druge strane, ženama je komunikacija jedno od osnovnih sredstava vezivanja za partnera. Prema njihovom mišljenju, predlog za razgovor ne mora da ima posebnu svrhu, ali bi ih odbijanje uznemirilo.

"Ti mene ne slušaš"

Oni bolje sagledavaju informaciju ako odmah razmišljaju o njoj, pa često u tim momentima damama izgledaju nezainteresovano, iako veoma pažljivo slušaju. Žene uglavnom demonstriraju zabrinutost gestovima ili uzdasima, primajući svaki razgovor lično, što muškarci često ne razumeju.

"Hajde da to uradimo zajedno"

Muškarac u najvećem broju slučajeva, ne voli da deli svoje pobede, želi pohvale samo za sebe, pa nije baš najbolji izbor za učesnika u timskom radu. Prema mišljenju naučnika hormon oksitocin žene čini društvenijim bićima od muškaraca. Njima je stalo do toga da skoro sve što rade, rade zajedno sa nekim, jer time dokazuju sebi da nisu same.

"Pusti me da ćutim"

Kada dođe do komplikacija, muškarci retko govore o problemima, zadržavajući ih za sebe. Često im je potrebno da ćute ne bi li pobedili stres i rešili poteškoću. Lepši pol je govorljiviji. Žene često pokušavaju da manipulišu muškarcima svojim ćutanjem, dok oni uopšte to ne razumeju.

"Raspravićemo kasnije"

Za njega je "kasnije" neutralna reč, jer misli mogu da mu budu okupirane i nečim drugim u datom momentu. Dame su kao multipraktik, nije im strano da rade više stvari istovremeno. Samim tim predlog da se diskusija ostavi za kasnije ženama može delovati kao uvreda.

"U redu"

Muškarci nisu toliko emotivni kao žene, što se ogleda i u načinu govora. Prilikom svakodnevne komunikacije koriste manje epiteta, pa su im potpuno prihvatljive reči poput "u redu", "dobro" ili "OK". Kod žena je sasvim druga priča. One izgovore oko 20.000 reči dnevno, što je 1,5 puta više od muškarca. Da bi svaku emociju živopisno naglasile, dame koriste reči "sjajno", "odlično", "divno" i slično, dok "dobro" ili "OK" mahom smatraju grubim.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter