Izvor:
05.09.2019 u 01:03
0

ŠALJITE IH OPREZNO: Kako da vaše intimne fotografije bezbedno stignu do partnera?

Ali u 2019. godini, izuzetno je važno da vaš lični život ostane siguran i da ne postane javni.

Desetine holivudskih zvezda postale su žrtve hakera, a obične devojke lako postanu žrtve porno-bloga koji su organizovali bivši partneri. Danas, ćemo vam reći šta da radite ako želite poslati "nepristojnu" fotografiju svom partneru, i ne bojati se da je neko drugi vidi.

Pobrinite se da bude sam

Pretpostavimo da je vaš partner ostavio telefon na stolu otključan, a njegov brat, majka ili drug je prošao. Šaljući nepristojnu fotografiju bez upozorenja, rizikujete činjenicu da je neko može potpuno slučajno videti. Vaša intimna poruka takođe može da se pojavi sa obaveštenjem zato uvek proverite da li je sam u sobi pre nego što podelite nešto privatno.

Izaberite bezbednu aplikaciju

Budite sigurni da naučite kako da osigurate društvenu mrežu koju koristite. Vaše fotografije će najverovatnije biti sačuvane na nekom drugom mestu: na kancelarijskom mrežnom serveru, e-pošti ili društvenoj mreži, i mogu biti lak plen za hakere. Trenutno se najzaštićenijom mrežom za dopisivanje smatra Telegram. Pruža mogućnost kreiranja tajnih razgovora – oni nestaju nakon 24 sata sa svim sadržajem, ne možete slati poruke od njih, i ako vaš sagovornik pokuša da napravi snimak ekrana, odmah ćete dobiti obaveštenje o tome.

Stavite autorizaciju sa dva faktora i pitajte partnera da uradi isto

Najbolji način da zaštitite svoj profil na bilo kojoj društvenoj mreži je da obezbedite autorizaciju u dva faktora, tj. dvostruku zaštitu prilikom ulaska na sajt. Uverite se da sistem zahteva ne samo login/lozinke, već i dodatnu potvrdu u obliku SMS poruke. U ovom slučaju, verovatnoća hakovanja pomoću pretraživanja lozinke ili gubitka pristupa e-pošti biće svedena na gotovo nulu.

Razmotrite nivo poverenja

Vaš partner može svesno podeliti vaše gole fotografije s nekim drugim, a to će već biti na njegovoj savesti. Uvek je važno zapamtiti da vaš trenutni dečko neće nužno biti vaš celog života. Sada možete imati maksimalno poverenje u njega, ali niko ne može da predvidi budućnost. Ako se vaš odnos promeni tokom vremena i partner želi osvetu – on lako može koristiti te materijale za svoju korist. Naravno, bolje je ne pretpostaviti da će se to dogoditi, a time i komplikovati zdrave odnose, ali pre slanja intimne fotografije podsetite se da će biti teško predvideti posledice.

Ne brinite

Čak i ako se ispad sa fotografijama već desio – to nije razlog da sebe krivite za ono što se dogodilo i da se stidite onoga što se na njima prikazuje. Ovo je vaše telo, imate pravo da ga volite, da fotografišete i pokažete kome smatrate da treba. Niste krivi za činjenicu da vas je neko tretirao nepravedno, kao u situaciji sa fizičkim nasiljem. Jedina osoba koja treba da bude kažnjena je ona koja je prekršila vaše pravo na privatnost.

U junu su hakeri provalili profil Bele Torn i počeli da je ucenjuju objavljivanjem intimnih fotografija. „Osećam da mi je neko oduzeo ono što sam želela da pokažem samo jednoj posebnoj osobi.“Devojka je odlučila da sama objavi svoje fotografije, naglašavajući da se neće predati pretnjama, kao i da se neće stideti onoga što se smatra intimnim.

„Objavljivanje ovih fotografija ne čini vas lošom – svaka devojka ima pravo pokaže svoje telo u onoj meri u kojoj to želi.“

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter