Izvor:
15.10.2019 u 07:40
0

NEMATE DOVOLJNO SAMOPOUZDANJA? Evo kako pobediti stidljivost tokom seksualnih odnosa!

To je potpuno normalno, a mi vam otkrivamo načine da to prevaziđete.

Komunikacija u vezi je najvažnija kako bi se eliminisala nesigurnost u seksu i na bilo kom drugom polju.

Introvertnost je najčešće odgovorna za to što ne radimo sve ono što bismo voleli i što inače volimo da radimo. Nekada nas je sramota da priznamo svoja osećanja koja gajimo prema nekoj osobi ili da obučemo mini suknju ili da odemo na odmor sa prijateljima koje još uvek ne poznajemo dovoljno kako bismo se osećali skroz opušteno u njihovom društvu. Ova anksioznost koju osećamo, svaki put kada se upuštamo u nešto novo ili nepoznato, preživljamo takođe u krevetu, u trenucima kada naš partner od nas zatraži neku vrstu erotskog plesa ili kada treba da isprobamo neku, za nas sasvim novu pozu, na koju nismo navikli. Iz straha koji osećamo, odbijamo da prihvatimo nove stvari.

Bez obzira na to što potajno želimo da isprobamo mnogo toga novog u krevetu i van njega, često je teško da imamo dovoljno samopouzdanja i vere u sebe za tako nešto, onda kada treba svoje želje ostvariti i sprovesti u delo. Tada odustajemo u poslednji čas. Čak i ako se osećamo opušteno sa partnerom, ukoliko se ne osećamo dobro u sopstvenoj koži, jako je teško upustiti se u nešto novo i eksperimentisati u krevetu.

Otkud stidljivost?

Problem potiče od toga da se veoma plašimo da ćemo biti osuđivani. Pomišljamo da će naš partner ko zna šta pomisliti o nama, nešto poput: “Ne sviđa mi se kako se pokreće u ovom trenutku, ne sviđa mi se kako izgleda u ovoj pozi…” Trebalo bi na trenutak samo zastati i razmisliti: Da li u trenutku dok imamo seks, mi same razmišljamo na ovaj način ili se jednostavno prepuštamo užitku i strasti koju osećamo?

Kada dođe vreme da isprobamo nešto novo, generalno, osećamo se vrlo stegnuto i čak posežemo za alkoholom, kako bismo se opustile i stekle više vere u sebe. Nekada gasimo svetlo i pojačavamo zvuk na radiju.

Onaj koji pati od stidljivosti kada su seksualni odnosi u pitanju, obično nema nimalo inicijative, dok je partner taj koji konstantno predlaže razne igre, nova mesta…ž

Kako pobediti ovaj strah?

Kako bi se ovaj problem uspešno rešio, neophodno je da otvoreno popričamo sa partnerom i pronađemo zajedno sa njim rešenje za isti. Pomoći će i to da razmislimo šta je to što naš partner voli kod nas, a ne samo o tome kako se osećamo mi sami.

Suprotstaviti se ovom problemu lakše je nego što se čini. Na prvom mestu, treba modifikovati misli koje nas koče. Ako prestanemo da mislimo o seksu kao o ispitu, gde će nas neko konstantno analizirati i kritikovati, onda je problem već na pola rešen. Ostaje samo da se opustimo i uživamo maksimalno.

Razmišljajte o tome kako postoji poverenje između vas, gledajte partnera u oči, to će dosta pomoći da se opustite i osetite komotnije tokom seksa.

Setite se da ako vaš partner vodi ljubav s vama, onda to mora biti zato što mu se sviđate i vi i način na koji to radite. Samim tim, nema razloga za bilo koju vrstu straha i nesigurnosti. Nema baš nijednog opravdanog razloga zbog kog mislite da mu se neće dopasti ono što radite. Pričajte mnogo o ovoj temi, tj o onome što vam se dopada u krevetu, kao i ono što vam ne prija. Tako ćete biti sto posto sigurni da ne grešite, a i da pogrešite, nije smak sveta. Svi greše ponekad.

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter