Izvor:
15.10.2019 u 21:00
0

DA LI STE ZNALI?Ove stvari ukazuju da ste odabrali savršenog partnera! (FOTO)

Svaka veza trebalo bi da se zasniva na poštovanju, ljubavi i dobroj komunikaciji sa obe strane. Evo znakova da je vaša veza baš kako bi trebalo da bude, za oboje!

Najbolje se osećate kad ste zajedno

U srećnoj i zdravoj vezi, ona "početna" euforija nije ograničena samo na prvih nekoliko meseci koje provedete zajedno. Ako i dalje osećate radost, energiju i zadovoljstvo kada ste zajedno, napravili ste pravi izbor.

"Veze i postoje da biste pored sebe imali nekoga sa kime vam je zabavno i opušteno," smatra terapeutkinja Marija Salivan.

Postajete sve bolji

Dobri partneri stalno na zdrav način izazivaju jedno drugo da postanu još bolji. Stalno uče, razvijaju se i napreduju, i svaki korak na tom putu prave zajedno.

"Partner ili partnerka uvek bi trebalo da vas motiviše da postanete najbolja verzija sebe. Zdrav način podsticanja podrazumeva podršku, ne pritisak ili osudu. Znak upozorenja je ako vas neko tera da budete bolji, ali zapravo hoće da vas promeni iz korena," upozorava Salivenova.

Nezavisni ste

Nekada je, u srećnoj vezi, lako zaboraviti da ste vi zapravo dve odvojene osobe. Svuda idete zajedno, uživate u zajedničkim aktivnostima, ali dobri parovi znaju da je dragoceno i vreme koje svako ima za sebe.

"Međusobna nezavisnost je znak poverenja. Oboje možete da uživate u aktinvostima koje volite, a druga osoba vas neće pritiskati da od njih odustanete kako biste 'nešto' radili zajedno," navodi Andrea Sirtaš, autorka knjige "On nije tvoj tip i to je dobro".

Ona upozorava da bi trebalo da se zabrinete ako partner ili partnerka na vas vrši pritisak da se odreknete nečega što volite, kako biste provodili više vremena zajedno.

"To je prvi znak da vam neko, zapravo, ne veruje i ne pušta vas 'same' nigde, a to nikako nije znak zdravog odnosa," navodi ona.

Verujete jedno drugome

Svako od nas želi partnera sa kojim može da bude iskren, i očekuje da tako bude u oba smera. Dobri partneri su oni sa kojima možete da podelite sve, čijem mišljenju i osećanjima verujete, i ko nema zadnje namere u razgovoru.

Nema "maski"

Možete da budete ono što jeste kada ste zajedno, i ne morate da "pazite", merite, taktizirate… Iskrene i lepe veze omogućavaju nam da budemo baš ono što jesmo, i da zajedno uživamo u tome.

Izvor:mondo.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter