Izvor:
30.10.2019 u 18:32
0

RAZMIŠLJATE DA ŽIVITE ZAJEDNO SA PARTNEROM: OVO su jasni pokazatelji da je prerano za to!

Mnogim parovima započinjanje zajedničkog života deluje kao jednostavan i logičan korak. Uštedećete novac, imaćete pomoć i društvo u kući. Dok, sa druge strane, za neke to predstavlja samo spas za vezu, finansije i slično.

Hafington post donosi nekoliko detalja koji razlikuju ova dva slučaja. Ako ste zabrinuti da biste vaš partner i vi mogli prerano da zakoračite u zajednički život, onda dobro proučite ovih nekoliko znakova.

1. Koristite useljavanje kao način da procenite snagu svoje veze. Ovako veliki koraci ne treba da budu nešto čime ćete testirati da li je vaša veza stabilna i uspešna. Zajednički život je u normalnim situacijama znak da ste već u vezi koja je izrazito stabilna i uspešna. Osim toga, par bi trebalo da bude uzbuđen zbog novog velikog koraka.

– Zajednički život je nešto što treba da uradite kada utvrdite da je veza kvalitetna i da ste oboje spremni na takvu promenu – kaže terapeut Kurt Smit.

2. Još niste prošli kroz prvu veliku svađu. Iako se čini romantično i kao pravi korak, sve veze od samo nekoliko meseci ne treba da prerastu u zajednički život. Vrlo je moguće da u kratkom periodu od svega nekoliko meseci niste imali vremena da prođete kroz određene testove i teškoće koje se mogu da se pojave u vezi. Ovakve stvari su nužne da biste proverili koga imate pored sebe i da li je to neko s kim ima smisla započinjati zajednički život.

– Morate da vidite kako vaš partner reaguje kada se nađete u komplikovanoj situaciji ili kada se posvađate. To je važan faktor o kojem morate da razmislite – kaže terapeut i seksolog Isaja Mekimi.

3. Niste razgovarali o novcu. Iako baš i nisu privlačni, razgovori o novcu i finansijskim planovima i ciljevima su obavezni. Ako ih budete zaobilazili u početku, kasnije ćete se naći u situacijama u kojima ćete se svađati oko toga.

– Morate da razgovarate o tome kako ćete deliti troškove za račune, koliko ko zarađuje i kako ćete otplaćivati rate i dugove koje možda imate. Budite otvoreni u vezi s ovakvim stvarima, jer ako niste, to znači da vaša veza nije dovoljno zrela i da niste spremni za naredni korak – kaže Smit.

4. Neko od vas dvoje ima cimera ili dete koji nisu oduševljeni vašom idejom. Ako imate cimera ili dete, obavezno ga pitajte za mišljenje o dovođenju partnera u vaš zajednički prostor.

– Vama i vašem partneru se možda sviđa ideja o useljenju, ali ako to ne odgovara svim ukućanima, onda na taj način možete napraviti problem u kući. Zajednički život s partnerom nije samo ljubav, tu postoji dosta praktičnih detalja na koje treba paziti – kaže psiholog Rajan Houvs.

5. Mislite li da useljenjem možete da popravite i uklonite postojeće probleme u vezi? Ako je odgovor da, varate se. Kada je veza u krizi, vrlo je verovatno da vam je potreban sopstveni prostor, što sigurno nećete dobiti ako počnete da živite sa partnerom.

– Ako vas je partner prevario, ako imate problema s razumevanjem ili nešto slično, pa mislite da zajednički život može da popravi komplikacije, vreme je da zakočite. Uzmite vremena za sebe i razmislite zašto je došlo do problema u vezi, kako možete da rešite i sprečite nove ili slične komplikacije – kaže terapeut Amanda Deverih.

6. Na kraju, partner vas pritiska da počnete zajednički život. Ako vam intuicija govori da situacija nije idealna i da nije vreme za ovako veliki korak, poslušajte je. Čak i ako vas partner stalno uverava da će sve biti u redu, činjenica da ste nesigurni nije dobar znak.

– Mala trema je normalna, ali ako vam telo šalje jasne znake da ste poranili ili da niste spremni, nemojte da se forsirate. Verujte svom instinktu, čak i ako vas partner uverava da ste u "sigurnoj zoni" – kaže Hovs.

Izvor: glossy.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter